Příjmy La Ligy se zvýšily na 3,66 miliardy eur

La Liga (© laliga.es)

Vedení La Ligy zveřejnilo výši příjmů za sezónu 2016/2017. Soutěž pokračuje v dobré finanční kondici a proudí do ní čím dál více peněz.

Za minulou sezónu činily příjmy 3,662 miliard eur, což znamená 15,6procentní navýšení o 495 milionů oproti předchozímu ročníku. Křivka pravidelně roste již od roku 2013. Čtyřicet procent, tedy 1,46 miliardy eur, tvoří příjem z prodeje televizních práv.

Generální ředitel La Ligy Javier Gómez k tomu říká: "Podle našich odhadů by příjmy měly i nadále růst, ale bylo by dobré, kdyby se více vyrovnal poměr mezi příjmy z televizních práv, match day a sponzorství. Už jsme se dostali před Bundesligu a výrazně snižujeme náskok Premier League."

Výrazně se snížil dluh klubů vůči finančnímu úřadu, a to z 650 milionů eur v roce 2013 na současných 96 milionů eur. Navíc prakticky vymizely případy, kdy celky dlužily svým fotbalistům platy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace