Jaké jsou platové stropy klubů pro letošní sezónu?

Nejlépe placeným hráčem La Ligy je Lionel Messi (© marca.es)

La Liga zveřejnila výši platových stropů klubů první a druhé ligy.

V Primeře jsou podle očekávání nedostižní Barcelona (může vydat na platy až 671 milionů eur) a Real Madrid (641). S velkým odstupem následuje Atlético (348), po další mezeře je na čtvrtém místě Sevilla (185) a za ní Valencia (170).

Na opačném konci tabulky se nachází Granada (35), Valladolid (32) a poslední je Mallorca (30).

Segundě vládne Girona (29), za níž se seřadily Rayo Vallecano (19) a Almería (18). Poslední trio má složení Mirandés (4,3), Ponferradina (4,2) a Fuenlabrada (4,1).

Výše platových stropů se určuje na základě příjmů a výdajů jednotlivých celků. Platem se rozumí základní mzda včetně možných bonusů. Pokud tedy hráč pobírá 2 miliony eur a za dosažení 10 branek má slíben bonus 500 tisíc, pro La Ligu jde o fixní částku 2,5 milionu eur bez ohledu na to, jestli daný fotbalista skutečně nastřílí 10 branek.

Ekonomická pravidla soutěže jsou každým rokem přísnější. Zatímco před několika lety se bralo v úvahu 23 základních bodů pro výpočet finanční situace klubů, nyní jich je již 110.

Výše platových stropů klubů Primery a Segundy pro ročník 2019/2020 (v milionech eur):

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace