Příjmy La Ligy vzrostly o pětinu. Blíží se 4,5 miliardám eur

La Liga (© marca.es)

Zatímco v pohárové Evropě bude La Liga po letech hojnosti bez trofeje, po finanční stránce soutěž i nadále vzkvétá raketovým tempem.

Dokazuje to zpráva, kterou La Liga zveřejnila na oficiálním webu. Příjmy soutěže v sezóně 2017/2018 dosáhly 4,479 miliardy eur, což je oproti předchozí sezóně nárůst o 20,6 %. Obě cifry jsou maximem v historii ligy.

Dluh klubů vůči finančnímu úřadu se smrskl ze 650 milionů eur v roce 2013 na současných 71 milionů eur. "Kluby už nejsou závislé na dluhu vůči finančnímu úřadu, ale po ekonomické stránce rostou," uvedl generáln ředitel La Ligy Javier Gómez a dodal, že "ekonomicky negativní" jsou v profesionálním fotbale jen dva celky - Valencia a Córdoba.

"Pokud nepočítáme Barcelonu a Real Madrid, finanční rozdíly se zmenšují. Dříve oba velkokluby výrazně zkreslovaly ekonomickou realitu soutěže, což už nyní neplatí," raduje se Javier Gómez. "Řada klubů funguje perfektně. Celta, Eibar, Leganés... Utrácejí jen to, co mají a nebo našetřily, nemají žádné dluhy."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace