Efektivní Real Madrid se výhrou v Mnichově přiblížil finále Ligy mistrů

Marco Asensio slaví vstřelený gól (© marca.es)

Real Madrid zvládl vítězně první semifinále Ligy mistrů, ve němž na hřišti Bayernu Mnichov zvítězil 2-1. Španělský celek nebyl v utkání lepším týmem, zato výrazně efektivnějším.

Dlouhé minuty se v Mnichove hrál opatrný a nezáživný zápas, jehož úroveň pozvedl až první gól po necelé půlhodině. Ten vstřelil Kimmich po skvělém vysunutí od Jamese. Bayern začal hrát s chutí, jenže Ribérymu v další šanci míč utekl a Hummels z těžké pozice po rohu nemířil přesně. A tak přišel trest na druhé straně. Skákající míč propadl až k Marcelovi, jenž ho perfektní přízemní střelou poslal mimo dosah Ulreicha. Bayern mohl v nastaveném čase prvního poločasu získat vedení zpět, proti Lewandowského hlavičce ale byl Navas pozorný.

V 57. minutě se hosté dostali do vedení. Rafinha na polovině hřiště chyboval a dvojice Asensio a Lucas vyřešila přečíslení ideálně, první jmenovaný zakončil přesně. Bayern se snažil hned ve třech případech odpovědět výtečně hrajícím Ribérym, dvakrát se proti němu zaskvěl Navas. Benzema neuspěl v příležitosti proti Ulreichovi.

A protože poslední šanci neproměnil Lewandowski, uhájil Real Madrid těsné vítězství a díky efektivitě v zakončení udělal velký krok směrem k účasti ve třetím finále Ligy mistrů v řadě.

Sestavy:

Bayern Mnichov: Ulreich; Kimmich, Boateng (34. Süle), Hummels, Rafinha; Javi Martínez, Robben (8. Thiago), Müller, James Rodríguez (75. Tolisso), Ribéry a Lewandowski. 

Real Madrid: Keylor Navas; Dani Carvajal (67. Benzema), Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro (83. Kovačić), Kroos, Lucas Vázquez, Isco (46. Marco Asensio) a Cristiano Ronaldo. 

Branky: 28. Kimmich - 44. Marcelo, 57. Marco Asensio.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace