Preview: Real Madrid - Liverpool

Real Madrid versus Liverpool (© marca.es)

Vrchol klubové sezóny je tady. Real Madrid vyzve ve finále Ligy mistrů Liverpool.

Ansámbl Bílého baletu si v posledních letech bitvy o ušatý pohár vyloženě užívá. Získal ho třikrát během čtyř let a nyní stojí před šancí pozvednout ho nad hlavu potřetí v řadě, což by byla v novodobé historii soutěže rarita.

Statistika dává španělskému zástupci velkou naději. Vždyť královský klub od roku 1981 nastoupil do sedmi finálových mačů Ligy mistrů a pokaždé se radoval. Shodou okolností to byl ve zmíněném roce 1981 právě Liverpool, kdo jej jako poslední porazil, a to v zápase v pařížském Parku princů.

Svěřenci Jürgena Kloppa se prezentují pohledným útočným fotbalem, v němž vyniká forvard Salah, jeden z objektů zájmů dnešního soupeře a možná poněkud nečekaný narušitel nadvlády Messiho a Cristiana Ronalda. Mané a Firmino ofenzivní sílu Reds doplňují. V sestavě německého manažera se neočekávají žádná překvapení. Nejistá je účast Emre Cana. Matip a Chamberlain nenastoupí. Také jedenáctka Realu Madrid se zdá být jasná, otazník najdeme jen v útoku, kde o jeden post bojují Bale a Benzema.

Utkání bude bez přehánění světovou událostí. Vysílat se bude do 226 zemí světa s odhadovaným počtem 350 milionů sledujících. Dění na trávníku bude zaznamenávat čtyřicítka kamer s rozlišením 4K.

Atraktivní střetnutí začíná v ukrajinském Kyjevě ve 20:45. Rozhodčím bude Srb Milorad Mažić.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace