Pes Messi, agent zubař, vytetovaná Panna Marie i opice s pistolí, aneb kdo je kdo ve finále Ligy mistrů

Isco a Messi (© marca.es)

Dnešní finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Liverpoolu jistě nabídne zajímavou podívanou. Zajímavé jsou ale i příběhy jednotlivých fotbalistů.

Kdo má psa pojmenovaného Messi? Čí agent je původem zubař? Kdo má vytetovanou Pannu Marii a kdo opici s pistolí a sluchátky? Na každou otázku lze získat odpověď. Pojďme na ně.

Real Madrid

Keylor Navas - Nedávno vyšel o kostarickém brankáři film s výstižným názvem Muž víry. A že ji potřeboval. Spekulace za něj stále hledají náhradu, přitom on zůstává jedničkou Realu Madrid. V roce 2015 mohl být součástí transferu Davida de Gey z Manchesteru United, ale papírování nebylo dořešené včas a operace skončila neúspěšně.

Dani Carvajal - Narodil se v Leganésu, předměstí Madridu. První fotbalové kroky v tréninkovém centru Realu Madrid činil pod dohledem Di Stéfana jako mladý blonďatý kluk s neposlušnými vlasy. Mnohem později se do klubu vrátil jako vousatý a extrémně soutěživý pravý bek.

Sergio Ramos - "Více tetování na centimetr čtvereční než kde jinde," popsal setkání s Davidem Beckhamem z minulého týdne. Každé z nich vypráví jiný příbeh, v horní části levé ruky má jako katolík vytetovanou Pannu Marii. Také má rád býčí zápasy a koně. V Andalusii vlastní chovnou farmu.

Raphaël Varane - Zinedine Zidane v 18 letech přivedl Varana do Španělska, když ho nikdo neznal. V červnu 2011 požádal Zidana, aby mu zavolal později, protože byl právě uprostřed přípravy na zkoušku. Při svém debutu proti Barceloně skóroval hlavou.

Marcelo - Žil s Robertem Carlosem, když přestoupil do Realu Madrid s nemožným cílem nahradit levého beka s obřími stehny. Nakonec se mu to podařilo. Podle svého idolu je nejlepším levým bekem světa, Diego Maradona ho označil za třetího nejlepšího hráče La Ligy po Messim a Cristianu Ronaldovi.

Luka Modrić - Záložník Granady Javi Márquez pojmenoval svého syna Modric. Ne Luka, ale Modric. "Mé ženě se to jméno líbilo, je to jen náhoda. Ale Modrić je dobrý člověk a dobrý hráč," uvedl Márquez. Modrić do hry přináší to, co Mourinho označuje za umělecký dojem.

Casemiro - Nenechte se zmást jeho andělským, možná trochu baculatým a milým úsměvem. Je defenzivním záložníkem, přesto byste ho neměli pouštět ke střele. "Změnil tvář Realu Madrid," prohlásil Diego Simeone. Marcelo dodává: "Zachránil mi život. S tímhle chlápkem po boku můžu hrát až do 45."

Toni Kroos - Říká, že byl nervózní jen na svatbě. Je velkým fanouškem Robbieho Williamse. Opravdu velkým. Jeho otec Roland pracuje v Hanse Rostock s mládeží. Dvěma góly se podílel na slavné demolici Brazílie v poměru 7-1.

Isco - Má psa, kterému dal jméno Messi. "Messi je stejně jako můj pes nejlepší," odůvodnil to. Samozřejmě před tím, než přestoupil do Realu Madrid. Spoluhráči mu přezdívají Kouzelník. A takové označení si musíte něčím vyloužit... Proti Argentině při výsledku 6-1 vstřelil hattrick.

Cristiano Ronaldo - Kdysi řekl, že bude hrát do 40. Tehdy to znělo bláznivě, dnes už ne. Se 103 miliony fanoušků má největší fanouškovskou základnu na Facebooku, je po něm pojmenováno letiště a má vlastní fotbalové muzeum.

Gareth Bale - Přiznává, že místo fotbalu si v televizi raději pustí golf. Fotbal ale hraje velmi dobře, lépe, než je mnoho lidí ve Španělsku ochotno přiznat. V Cardiffu chodil na stejnou střední školu jako budoucí kapitán rugbyové reprezentace Walesu Sam Warburton.

Karim Benzema - Objevil se v klipu k písni Walabok francouzského rapera Booby. Ve videu jsou také drogy, pytle plné peněz a zbraně namířené na kameru. Říká, že nemá rád francouzskou hymnu, protože "volá do války".

Marco Asensio - Asensiova matka je Nizozemka a pojmenovala ho po Van Bastenovi. Jako dítě mohl kvůli problémům s koleny sotva chodit. V únoru vstřelil 6 000. gól Realu Madrid v La Lize.

Lucas Vázquez - Při cestě k penaltovému puntíku ve finále 2016 si točil míč na prstu. Jak sám přiznal, vypadal při tom klidněji, než ve skutečnosti byl.

Kiko Casilla - Bratr Pepe je volejbalovým reprezentantem. Sám Casilla hrál za národní tým jen 15 minut a inkasoval jeden gól - od Kroose.

Nacho - Arbeloa mu řekl, že kdyby hrál kdekoliv jinde, dostane se do reprezentace. Nakonec se do ní protlačil i jako hráč Realu Madrid. Může hrát kdekoliv v obraně, nevypadá na to, ale je velmi rychlý. Trpí cukrovkou. Jeho syn José Ignacio se narodil v den vítězství Realu Madrid v Lize mistrů v roce 2016.

Theo Hernández - Bratr Lucase, syn Jeana Francoise, fotbalistů. Stejně jako Zidane pochází z Marseille. Za Francii ale ještě nedebutoval.

Mateo Kovačić - Když se o něj Rafa Benítez začal zajímat, řekl o něm, že jednou bude mít cenu 90 milionů eur. "Tak proč ho nekoupit, až bude mít cenu 90 milionů eur," odpověděl klubový prezident. Takovou hodnotu zatím nemá, ale je dobrý. Přezdívá se mu Profesor.

Liverpool

Loris Karius - Fanoušek Bayernu a obdivovatel Olivera Kahna, jehož tři zákroky v penaltovém rozstřelu v roce 2001 proti Valencii ho inspirovaly. Sám zatím u žádné penaltové loterie nebyl. "Když stojíte na čáře, vnitřní hlas vám napovídá, kam by mohl penaltu kopnout," říká.

Trent Alexander-Arnold - Vyrůstal v docházkové vzdálenosti od Melwoodu (tréninkové centrum Liverpoolu), žije s matkou. Je ambasadorem An Hour for Others, společnosti, která pomáhá znevýhodněným lidem. Pokud nastoupí, bude prvním teenagerem, který za Liverpool zasáhl do evropského finále.

Dejan Lovren - Má velmi blízký vztah se Salahem a o Van Dijkovi, s nímž pomohl Liverpoolu k 17 čistým kontům, říká, že zlepšil jeho hru. Jeho rodina jsou bosenští Chorvaté, kteří utekli před Bosenskou válkou do Německa. Pomáhá charitě, která podporuje uprchlíky. V šatně hlastiý. Výborný basketbalista.

Virgil van Dijk - Nejdražší obránce světa se v Bredě narodil nizozemskému otci a matce ze Surinamu. V 16 pracoval v restauraci Oncle Jean v Bredě jako pomocná síla v kuchyni, kam stále posílá podepsané dresy. Chce v Liverpoolu pravidelně zahrávat standardní situace.

Andy Robertson - V 15 se ho zbavil Celtic, jehož byl už jako chlapec fanouškem, kvůli tomu, že byl příliš malý. Než se v Dundee United stal profesionálem, pracoval na Hampden Parku na pokladně. Vloni sestoupil s Hullem, nyní je oblíbencem Kloppa i tribuny The Kop. Věnoval podepsaný dres Firmina chlapci, jenž dal své kapesné místní potravinové bance.

Georginio Wijnaldum - Chtěl byl gymnastou a předtím, než se upsal Spartě Rotterdam, se o fotbal příliš nezajímal. V šatně je populární postavou.

Jordan Henderson - Jako profesionál debutoval před deseti lety za Sunderland. Na startu éry Brendana Rodgerse odmítl přestup do Fulhamu.

James Milner - Stal se hvězdou sociálních sítí poté, co ho trefil míč do obličeje v zápase proti AS Řím. "Máte někdo tip, jak dostat z obličeje logo Ligy mistrů?" glosoval na Twitteru.

Mohamed Salah - V Egyptě je tak populární, že byl po zásahu předsedy vlády a reprezentačního trenéra sproštěn branné povinnosti. V prezidentské volbě, které se neúčastnil, získal milion hlasů. Ve Fiorentině nosil dres s číslem 74, kterým vzdal hold stejnému počtu obětí tragédie na Port Said.

Roberto Firmino - Objevil ho zubař Marcellus Portella v době, kdy hrál za místní klub Clube de Regatas Brasil, a stal se jeho agentem. Rád střílí "no look" góly.

Sadio Mané - Cestoval 500 mil z rodné vesnice v Senegalu na zkoušku v Génération Foot Academy v Dakaru. Je muslimem, jeho otec mu zakazoval hrát fotbal. V mládí se mu přezdívalo Ronaldinho. První věcí, kterou udělal po podpisu s Liverpoolem, byl telefonát matce.

Simon Mignolet - Mluví čtyřmi jazyky a má diplom z politologie. Kloppovi řekl, že střídání brankářů "nedělá dobrotu". Klopp souhlasil a od té doby chytá Karius. Fanoušky baví vtipnými příspěvky na Twitteru.

Adam Lallana - Kloppův soused má dědu Španěla a vyrůstal jako fanoušek Evertonu. Před MS 2014 se stal tváří oděvní společnosti.

Alberto Moreno - Má rád tetování. Na jedné noze má vytetovanou opici v obleku, s pistolí, brýlemi a sluchátky.

Nathaniel Clyne - Jako host se objevil v reality show Love & Hip Hop: Miami. Vlastní Rolls-Royce Phantom v hodnotě 350 tisíc liber.

Danny Ings - Založil nadaci Danny Ings Disability Sports Project na pomoc dětem v oblasti Burnley.

Ragnan Klavan - Je prvním Estoncem, který dal gól v Premier League.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace