Skvělá přestřelka. Španělsko na úvod mundialu remizovalo s Portugalskem

Cristiano Ronaldo vsítil hattrick (© marca.es)

Španělsko a Portugalsko v prozatím nejzajímavějším i nejgólovějším zápase mistrovství světa v Rusku remizovali 3-3.

Základní sestavy se obešly bez překvapivých tahů, oba trenéři poslali do boje jedenáctky, které se očekávaly.

První poločas nabídl zábavnou podívanou, která odstartovala hned ve třetí minutě, kdy Nacho fauloval Cristiana Ronalda a sám faulovaný proměnil nařízenou penaltu. Portugalsko bylo v úvodu lepší, dva nadějné brejky ale pokazil Guedes. Poté ožila La Roja, což se promítlo i do skóre. Diego Costa si pohrál se dvěma obránci a vyrovnal. Jeho gól platil i přes evidentní faul, když udeřil loktem Pepeho. Isco následně tvrdou ranou orazítkoval břevno, od něhož se balón odrazil přesně na lajnu. V konečné fázi úvodní půle se hra uklidnila, přesto byl k vidění ještě jeden gól. A to zásluhou kiksu De Gey, jenž zaváhal při přízemní střele Cristiana Ronalda.

Také ve druhém dějství pokračoval útočný duel. Španělé nejprve zásluhou standardní situace, kterou zakončil Diego Costa, vyrovnalo, aby se o chvíli později opřel do míče Nacho a vsítil úžasnou střelou jeden z bezpochyby nejhezčích gólů turnaje. Hierrovi svěřenci dostali zápas pod kontrolu, a když už se zdálo, že ho dotáhnou do vítězného konce, přišel šok. Cristiano Ronaldo dokonal hattrick a krásným přímým kopem v samotném závěru určil, že body se po divoké přestřelce 3-3 budou dělit. 

Sestavy:

Portugalsko: Rui Patrício; Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro; W. Carvalho, Moutinho, B. Silva, Guedes, B. Fernandes a Cristiano Ronaldo. 

Španělsko: De Gea; Nacho, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Koke, Silva, Isco, Iniesta a Diego Costa. 

Branky: 4. (pen.), 44. a 88. Cristiano Ronaldo - 24. a 55. Diego Costa, 58. Nacho.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace