Španělsko a Sergio Ramos vytvořili na mistrovství světa rekord v počtu přihrávek

Zklamaní Španělé (© marca.es)

Reprezentace Španělska se s mistrovstvím světa rozloučila překvapivě už po osmifinále, v němž byl nad její síly výběr Ruska, stopu na turnaji přesto zanechala, a to díky rekordu v počtu přihrávek.

Souboj s pořádající zemí skončil v základní hrací době 1-1, v následném třicetiminutovém prodloužení branka nepadla a v penaltové loterii uspěli Rusové. La Roja vyprodukovala během 120 minut hry 1 114 přihrávek, což je nový rekord historie mistrovství světa. 1 006 jich bylo přesných, což dává úspěšnost přes 90 procent. Rusko v utkání zaznamenalo 290 pasů, držení míče bylo v poměru 79 ku 21 procentům ve prospěch Hierrova výběru.

Také počet 770 přihrávek Španělska v základní hrací době je rekordní cifra. Dosud bylo maximem 703 pasů Argentiny v souboji s Řeckem v roce 2010. Pokud jde o individuální zápis, pak se povedl Sergiu Ramosovi. Stoper Realu Madrid měl na kontě 141 přihrávek, což se do análů zakotvilo jako nejvyšší numero jednoho fotbalisty.

Nabízí se však otázka, jestli není styl tiki-taka, jehož základem je právě velký počet přihrávek na malou vzdálenost, přežitý, neboť Španělsko s ním vyhořelo i na předchozích dvou turnajích - mistrovství Evropy 2016 (prohra v osmifinále s Itálií) a mistrovství světa 2014 (Španělsko nepostoupilo ze základní skupiny).

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace