Šťastný gól a nic víc. Španělsko udolalo Írán

Diego Costa (© marca.es)

Jediný gól stačil Španělsku k prvnímu vítězství na letošním mistrovství světa. Jeho autorem byl Diego Costa a znamenal skalp Íránu.

Fernando Hierro udělal dvě změny v sestavě, od první minuty nastoupila madridská dvojice Carvajal a Lucas, a přestože Španělsko mělo vytrvalý tlak, z nepříliš záživného prvního poločasu vybočil jen přímý kop Davida Silvy.

Po změně stran se prosadil Diego Costa, a to velmi šťastným způsobem, když se od něj v souboji s obráncem odrazil míč mimo dosah brankáře. Španělsko i po získaném vedení mělo navrch, avšak přidat pojišťující trefu i přes několik nadějných momentů nedokázalo.

Írán se dočkal vyrovnání, kvůli offsidu neregulérnímu. Deset minut před koncem přišla první a poslední šance na remízový výsledek. Amiri zahrál Piquému na housle a přesně nacentroval, hlavička Taremiho ale prolétla nad břevnem. Fernando Hierro slaví první vítězství ve funkci trenéra národního týmu, Španělsko se hodně přiblížilo postupu ze základní skupiny.

Sestavy:

Írán: Beiranvand; Rezaeian, Hosseini Pouraliganji, Saji Safi (69. Mohammadi); Ebrahimí, Ezzatollahi, Ansarifard (74. Jahanbakhsh), Taremi, Amiri (86. Ghoddos) a Azmoun. 

Španělsko: De Gea; Dani Carvajal, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Iniesta (71. Koke), D. Silva, Isco, Lucas Vázquez (79. Marco Asensio) a Diego Costa (89. Rodrigo).

Branka: 54. Diego Costa.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace