Šťastnější Real Madrid vyřadil Bayern a potřetí v řadě si zahraje finále Ligy mistrů

Karim Benzema (© marca.es)

Real Madrid si potřetí v řadě zahraje finále Ligy mistrů. Bílý balet do něj posunula remíza 2-2 v odvetě semifinále proti Bayernu, která po výhře 2-1 v úvodním střetnutí španělskému celku stačila.

První poločas měl podobný scénář jako v Mnichově, Bayern byl o něco nebezpečnějším týmem a hned v úvodu potrestal chybu Sergia Ramose, jenž nedokázal odvrátit centr, a Kimmich zblízka poslal hosty do vedení. Jenže Real Madrid rychle vyrovnal, Marcelův centr našel hlavu Benzemy a francouzský útočník mířil přesně. Lewandowského následně vychytal Keylor Navas a James z dorážky prázdnou branku přestřelil. Na druhé straně zkoušel štěstí Cristiano Ronaldo. V poslední akci půle se hosté zřejmě oprávněně dožadovali penalty za Marcelovu ruku, píšťalka arbitra však zůstala němá.

Hned po změně stran poslal Tolisso riskantní malou domů, při níž Ulreich zazmatkoval a netrefil balón, což znamenalo snadný gól pro Karima Benzemu. Cristiano Ronaldo v další šanci selhal. V 63. minutě vrátil Bayern do hry James, jehož první střelu zblokoval Varane, ale dorážku už bývalý hráč Realu Madrid uklidil pod padajícím Navasem do sítě. Müllerovu příležitost parádním zákrokem zmařil Navas.

V závěru domácí trpěli, postupovou remízu však uhájili, a přestože nebyli v dvojzápase s německým mistrem lepším týmem, mohou se těšit na finále Ligy mistrů v Kyjevě, v němž změří síly s lepším z dvojice Liverpool a AS Řím.

Sestavy:

Real Madrid: Keylor Navas; Lucas Vázquez, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Modrić, Kovačić, Kroos, Marco Asensio; Benzema a Cristiano Ronaldo. 

Bayern Mnichov: Ulreich; Kimmich, Hummels, Süle, Alaba; Tolisso, Thiago, Müller, James Rodríguez, Ribéry a Lewandowski. 

Branky: 11. a 46. Benzema - 3. Kimmich, 63. James Rodríguez.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace