Barcelona nastřílela AS čtyři góly a v Lize mistrů míří mezi poslední čtyři

Luis Suárez (© marca.es)

Barcelona stejně jako Real Madrid zvládla první čtvrtfinálový zápas Ligy mistrů proti italskému soupeři na jedničku, na Camp Nou neměla problém s AS Řím, který zdolala 4-1.

Výraznou část utkání to přitom vypadalo, že se favorit na výhru hodně natrápí. Římané v katalánské metropoli poměrně dlouho drželi bezgólový stav, a to i díky tyči, která je zachránila v devatenácté minutě po šikovné střele Rakitiće.

Až na konci poločasu si De Rossi nechtěně srazil míč do vlastní sítě při snaze odvrátit přihrávku a Camp Nou poprvé jásal. Perotti ho mohl utišit, jenže v nejlepší šanci hostů selhal. Deset minut po změně stran se hosté opět podíleli na brance Barcelony, tentokrát byl nechtěnou hlavní postavou Manolas. Na 3-0 zvýšil z dorážky Piqué a zdálo se, že je hotovo.

Jasný náskok Valverdeho partu však až příliš uklidnil. Ter Stegen svojí chybu ještě skvělým zákrokem napravil, o chvíli později přece jen inkasovali z kopačky Džeka. Rozdíl skóre na tři góly vrátil Barceloně po nedůrazu obrany AS Luis Suárez.

Barcelona výhrou 4-1 nakročila mezi poslední čtyři celky letošního ročníku Ligy mistrů.

Sestavy:

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Sergi Roberto (83. André Gomes), Rakitić, Busquets (66. Paulinho), Iniesta (85. Denis Suárez), Messi a Luis Suárez. 

AS Řím: Alisson; Peres, Fazio, Manolas, Kolarov; Pellegrini (60. Gonalons), De Rossi (77. Defrel), Strootman; Florenzi (72. El Shaarawy), Džeko a Perotti.

Branky: 80. Džeko - 38. De Rossi (vl.), 56. Manolas (vl.), 59. Piqué, 87. Luis Suárez.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace