Barcelona se dostala pod palbu kritiky. Valverde vzal vyřazení z Ligy mistrů na sebe

Zklamaní hráči Barcelony (© marca.es)

Hodně kritickými titulky komentují senzační vyřazení Barcelony z Ligy mistrů od AS Řím španělská média. Trenér Katalánců Ernesto Valverde vzal neúspěch na sebe.

Barcelona vyhrála úvodní zápas čtvrtfinále na Camp Nou vysoko 4-1 a odveta měla být jen formalitou. Jenže AS Řím v ní nečekaně dominoval herně i výsledkově a po vítězství 3-0 slaví postup. Pro Barcelonu jde o nejhorší obrat událostí v historii evropských pohárů.

Španělský tisk nešetří kritikou. Římský pád, Totální propadák v Evropě, Neomluvitelný propadák, Trapas. Tak média hodnotí vystoupení jednoho z favoritů na celkový triumf, který potřetí za sebou končí už po čtvrtfinále. Josep María Minguella, hráčský agent a někdejší kandidát na prezidenta Barcelony, prohlásil, že klub "za poslední léta utratil za 13 hráčů 600 milionů eur, aby nakonec hráli ti samí co před třemi roky". 

Nit suchá nezůstala na Ernestem Valverdem, jenž svůj podíl na předčasném konci přiznal: "Jsem absolutně zodpovědný za to, co se stalo. Oni nás zatlačili, nedokázali jsme hrát naši hru, nedovolili nám to. Musím Římu pogratulovat, předvedl skvělý výkon. Agresivní, s maximálním nasazením. Je to bolestivá porážka, protože jsme chtěli postoupit. Takový je fotbal, vždy je někdo poražený. Bolí to, ale musíme se dívat dopředu a udobřit si fanoušky ve zbytku sezóny."

Zklamaný byl také Andrés Iniesta, jenž zřejmě po sezóně klub opustí: "Je to bolestivé vyřazení, protože s náskokem, jaký jsme měli, to nikdo nečekal. Cítíme velké zklamání Když vás soupeř nenechá hrát vaši hru, musíte hledat jiná řešení. A my to nedokázali. Pro mě to možná byl poslední zápas v Lize mistrů, o to více to bolí."

"Je to hodně krutý a smutný večer. Musíme se fanouškům omluvit za způsob, jakým jsme prohráli. Je to nejhorší chvíle za dobu, co jsem v Barceloně. Lhal bych, kdybych řekl, že bude k něčemu dobrá, protože už vloni jsme vypadli stejným způsobem. Pokud chceme vyhrát Ligu mistrů, musíme něco změnit, protože venkovní výsledky v Evropě máme v posledních letech špatné."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace