Preview: AS Řím - Barcelona

Gólová hlavička Messiho ve finále Ligy mistrů v roce 2009 (© marca.es)

Pohárový týden začíná v úterý, kdy se kromě anglického duelu mezi Manchesterem City a Liverpoolem odehraje ve čtvrtfinále Ligy mistrů také odveta mezi AS Řím a Barcelonou.

Katalánci drží v ruce vstupenku do dalšího kola díky jasné výhře 4-1 z prvního mače na Camp Nou a bylo by senzací, kdyby ji upustili. To se neočekává, naopak i tentokrát je Barcelona favoritem, zvláště když má k dispozici Lionela Messiho v nejlepší formě.

Argentinec má na stadion v Římě skvělé vzpomínky, v květnu 2009 zde vstřelil jeden ze svých gólů hlavou, kterým pomohl porazit Manchester United Alexe Fergusona s Cristianem Ronaldem v sestavě. Barcelona tak dokončila jízdu úchvatnou sezónou, v níž v památném El Clásicu dobyla výsledkem 6-2 Bernabéu, pozvedla nad hlavu ušatý pohár a začala nejúspěšnější éru v historii klubu, která v podstatě trvá dodnes. Nyní, o pět Zlatých míčů a týmových trofejí 25 trofejí později, se Messi vrací na místo činu.

Neočekává se, že by Valverde i přes dobrou výchozí pozici šetřil některé opory, hosté by měli nastoupit v plné síle. V katalánské metropoli zůstal zraněný Digne. AS se musí obejít bez Diega Perottiho, může ale počítat s uzdraveným Ünderem.

Utkání pod vedením francouzského arbitra Clémenta Turpina začne v čase 20:45.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace