Preview: Barcelona - AS Řím

Ernesto Valverde (© marca.es)

Druhý den čtvrtfinále Ligy mistrů se ze zástupců La Ligy bude týkat Barcelony, které na Camp Nou vyzve AS Řím.

Pokud se naplní papírové předpoklady, měli by si Katalánci vítězstvím zadělat na postup do další fáze, neboť jsou jasným favoritem. Jsou zde dvě varování. Prvním je možné podcenění, jelikož AS je teoreticky nejslabším účastníkem čtvrtfinále, druhým pak bilance Barcelony v dvojzápasech, z nichž první odehrála před vlastním publikem. V posledních 14 letech nasbírala Barcelona ve vyřazovací fázi 33 duelů. Když začínala venku, postoupila 20krát ze 24 případů, jenže když nastoupila nejprve na Camp Nou, její úspěšnost se radikálně zmenšila - 4krát postup, 5krát konec v soutěži.

Pokud Valverde dokáže vypátrat, v čem je problém, mají Katalánci napůl vyhráno. Zvláště když mají k dispozici všechny hvězdy včetně Lionela Messiho, jenž tým jako už mnohokrát spasil o víkendu v Seville. Jedinou absencí domácích je Lucas Digne. Včas se dal dokupy i Sergio Busquets.

AS Řím se musí obejít bez Ündera, mladý křídelník byl poslední dobou spojován i se zájmem Barcelony. Perotti či Fazio jsou příznivcům La Ligy známá jména, české fanoušky nepotěší zpráva, že i tentokrát bude útočník Schick, jehož angažmá ve věčném městě je zatím zklamáním, čekat na svou šanci na lavičce.

Zápas začíná ve 20:45, na fair-play bude dohlížet Nizozemec Danny Makkelie.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace