Barceloně stačil k výhře v Lisabonu jediný gól

Barcelonská radost (© marca.es)

Barcelona porazila v Lisabonu místní Sporting 1-0 a v tabulce základní skupiny Ligy mistrů má po dvou kolech plný počet šesti bodů a nulu v kolonce inkasovaných branek.

Ale pokud si někdo myslel, že tři body z Portugalska jsou povinností, pak se mýlil. Sporting Jorge Jesúse byl Barceloně důstojným soupeřem a favorita příliš nepouštěl do šancí. V té nejlepší v první půli vychytal Rui Patrício Luise Suáreze. Sportingu uškodilo zranění Doumbii, za které si ale mohl sám, neboť si ho přivodil při nafilmovaném pádu na konci poločasu. 

Barceloně se v úvodu sezóny daří vyhrávat i zápasy, ve kterých není herně zcela přesvědčivá. V Lisabonu ji stačil šťastný odraz od po standardní situaci, který znamenal vlastní gól Coatese. Nejlepší možnost na srovnání měl Bruno, jenže Ter Stegen ukázal své kvality.

A protože Paulinho sám před Patríciem rovněž neuspěl, skončilo utkání těsným, ale zaslouženým výsledkem ve prospěch hostující Barcelony.

Sestavy:

Sporting Lisabon: Rui Patrício; Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão (74. J. Silva); Carvalho, Battaglia, Martins, Bruno Fernandes, Acuňa (73. B. César) a Doumbia (44. Dost). 

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Rakitić, Busquets, Sergi Roberto (87. André Gomes); Messi, Iniesta (80. Paulinho) a Luis Suárez (89. Aleix Vidal).

Branka: 49. Coates (vl.).

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace