Efektivní Barcelona srazila Liverpool do kolen a je blízko finále Ligy mistrů

Luis Suárez a Lionel Messi (© marca.es)

V mnoha fázích utkání Barcelona trpěla, přesto porazila v prvním semifinále Ligy mistrů Liverpool vysoko 3-0 a má nakročeno do vytouženého finále.

Od úvodu se hrál zajímavý fotbal ve vysokém tempu, byť v prvním poločase byla na na každé straně jen jedna opravdová šance. Zatímco Barcelona ji Luisem Suárezem po geniálním centru Jordi Alby za obranu využila, Mané o chvíli později v podobné situaci vysoko přestřelil. Těsně před pauzou bylo k vidění několik ostrých zákroků, poločasová přestávka však vášně uklidnila.

Hned na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky protáhl Ter Stegena Milner, brankář Barcelony musel být v pozoru i proti přízemnímu pokusu Salaha. Tlak hostů vyústil ještě v jednu příležitost, kdy Wijnaldum nechal šikovně projít balón na Milnera, jenž ale z ideálního místo mířil přímo na Ter Stegena.

Barcelona soupeře za promarněné šance potrestala. Luis Suárez mířil do břevna, ale z dorážky dopravil míč do sítě Messi - 2-0. Argentinská hvězda následně předvedla další skvělý přímý kop a zvýšila už na 3-0. Salah mohl zaznamenat gól naděje, jenže trefil jen tyč.

Domácí na Camp Nou luxusní náskok uhájili a musel by je na Anfield Road postihnout totální kolaps, aby třígólová výhoda neskončila postupem do finále.

Sestavy:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (90. Aleñá), Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Rakitić, Busquets, Arturo Vidal; Messi, Coutinho (60. Semedo) a Luis Suárez (90. Dembélé). 

Liverpool: Alisson; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Milner (84. Origi), Fabinho, Keïta (24. Henderson) – Mané, Wijnaldum (78. Firmino) a Salah. 

Branky: 26. Luis Suárez, 75. a 82. Messi.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace