Pět gólů Lyonu a postup. Barcelona bude jediným zástupcem Španělska ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Radost hráčů Barcelony (© marca.es)

Barcelona si v odvetě osmifinále Ligy mistrů s chutí zastřílela a po výhře 5-1 nad Lyonem postupuje jako jediný španělský tým do čtvrtfinále.

Po remíze 0-0 v prvním mači se očekávalo, že Barcelona využije domácího prostředí a opravdu tak učinila, navíc v rychlém tempo. Už po čvrthodině nařídil rozhodčí sporný pokutový kop po zákroku Denayera na Luise Suáreze a Messi z puntíku po vzoru Antonína Panenky poslal balón dloubáčkem do sítě.

Po půlhodině se ocitl v šanci Suárez, nesobecky sám před Lopesem předložil Coutinhovi, jenž zvýšil na 2-0. Tousart dokázal po změně stran vrátit Lyon do hry a domácí se dostali do lehkého útlumu. Veškeré pochybnosti ale smazala závěrečná fáze střetnutí, která se změnila v exhibici Barcelony.

Messi parádně vymotal dva obránce, a přestože brankář Gorgelin si na míč sáhl, kulatý nesmysl se tak dokutálel do branky. Čtvrtý zásah přidal Piqué, jenž se zapojil do rychlého brejku a podobná situace se opakovala o chvíli později s tím rozdílem, že poslední gól večera zaznamenal Dembélé.

Barcelona smetla Lyon 5-1 a jako jediná bude ve čtvrtfinále Ligy mistrů hájit čest Španělska.

Sestavy:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (83. Semedo), Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Arthur (73. Arturo Vidal), Busquets, Rakitić; Messi, Coutinho (70. Dembèlé) a Luis Suárez. 

Lyon: Lopes (34. Gorgelin); Dubois, Denayer, Marcelo, Mendy (77. Cornet); NDombèlé, Tousart, Marçal, Fékir; Dembélé a Depay (73. Traoré). 

Branky: 18. (pen.) a 78. Messi, 31. Coutinho, 81. Piqué, 86. Dembélé - 58. Tousart.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace