Preview: Barcelona - Liverpool

Lionel Messi a Camp Nou, dlouho neporažené spojení (© marca.es)

První máj patří zamilovaným, proto nepřijdou zkrátka ani milovníci fotbalu. Barcelona hostí v prvním semifinále Ligy mistrů Liverpool.

Láska mezi oběma celky zřejmě nevzplane ani v den, který je jí určený, zápas naopak začal už na předzápasových tiskových konferencích, kdy manažer Liverpoolu Jürgen Klopp prohlásil o Camp Nou, že "je to jen stadion, sice velký, ale není to fotbalový chrám". Jeho protějšek Ernesto Valverde odpověděl diplomaticky, a sice že "nakonec je to vlastně jen hřiště se dvěma brankami a 22 fotbalisty, kteří se snaží dát gól".

Výjimečnost Camp Nou dokazuje statistika. Barcelona zde v rámci Ligy mistrů nenašla přemožitele už 31krát v řadě při úchvatném skóre 96:16. Navázat na skvělou sérii zkusí v obvyklé sestavě, neboť jedinou absencí je ta Rafinhova. Proti někdejšímu zaměstnavateli se bude chtít vytáhnout dvojice Coutinho a Luis Suárez.

Liverpool postrádá Lallanu, v obraně bude spoléhat na stopera Van Dijka, nejlepšího hráče Premier League letošní sezóny. 

Výkop je v 21 hodin, rozhodčím bude Nizozemec Björn Kuipers.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace