Ostudné déjà vu, Barcelona opět prohospodařila třígólový náskok a v Lize mistrů senzačně končí

Liverpool slaví senzační postup (© marca.es)

Barcelona se z loňské ostudy nepoučila a i z letošního ročníku Ligy mistrů vypadla, byť v prvním zápase porazila soupeře o tři branky. Liverpool manko v domácí odvetě smazal a po vítězství 4-0 slaví postup.

Začátek se povedl Liverpoolu, jak si ho vysnil - rychlým gólem Origiho, jenž se v sedmé minutě prosadil z dorážky. Vyrovnat mohl Messi, z ideální pozice ale nevystřelil a obránce jeho pokus o kličku zmařil. Na Anfield Road se hrál atraktivní fotbal nahoru dolů, oba brankáři museli být v pozoru. Alisson se v nastaveném čase úvodního půli blýskl při šanci Jordi Alby.

Také druhý poločas byl pro nezaujatého diváka nadmíru zábavný. Van Dijka vychytal po rohu Ter Stegen, Luise Suáreze z protiútoku Alisson. Poté přišly chvíle Wijnalduma, záložník Liverpoolu se prosadil nohou a vzápětí hlavou, náskok Barcelony byl během několika minut smazán.

V 79. minutě hosté nepochopitelně nedávali pozor při rychlé rozehrávce rohového kopu Alexandera-Arnolda a Origi snadným způsobem vsítil čtvrtý gól. Liverpool kýžený výsledek uhájil, Barcelona stejně jako vloni proti AS Řím prohospodařila třígólový náskok z prvního utkání a sen o ušatém poháru se odkládá minimálně o rok.

Sestavy:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (46. Wijnaldum); Henderson, Fabinho, Milner; Shaqiri (90. Sturridge), Mané a Origi (85. Joe Gomez). 

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Vidal (74. Arthur), Busquets, Rakitić (80. Malcom); Messi, Coutinho (59. Semedo) a Luis Suárez. 

Branky: 7. Origi, 54. a 56. Wijnaldum, 79. Origi.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace