Žolík Ben Yedder zrežíroval v Divadle snů senzační postup Sevilly do čtvrtfinále Ligy mistrů

Ben Yedder při gólové střele (© marca.es)

Sevilla se vzepřela papírovým předpokladům a v osmifinále Ligy mistrů díky výhře 2-1 na Old Trafford vyřadila favorizovaný Manchester United.

Domácí si vytvořili v úvodu krátký tlak, Sevilla ho přežila bez úhony. Po zbytek prvního poločasu byla střelecky aktivnější, jenže její pokusy míjely cíl. A tak se v největší šanci objevil Fellaini, skvělým zákrokem se proti jeho tvrdé ráně blýskl Sergio Rico.

Po změně stran se hra na čtvrthodinu otevřela a šance byly k vidění na obou stranách, ovšem i tentokrát bez gólového efektu. Jako rozhodující tah se ukázalo nasazení střídajícího žolíka Ben Yeddera na místo nevýrazného Muriela. Ben Yedderovi stačilo pět minut na hřišti, aby vstřelil dvě branky a rozhodl tak o výhře svého týmu, Manchester United stihl jen snížit zásluhou Lukakua.

V závěru mohl Ben Yedder dokončit svůj hattrick, v samostatném úniku ale jen nastřelil De Geu. Sevilla slaví senzační postup mezi osm nejlepších klubů kontinentu, Rudí ďáblové s José Mourinhem v roli manažera se i přes drahé nákupy loučí již po osmifinále.

Sestavy:

Manchester United: De Gea; Valencia (77. Mata), Smalling, Bailly, Young; Fellaini (60. Pogba), Matić, Lingard (77. Martial), Alexis Sánchez, Rashford a Lukaku. 

Sevilla: Sergio Rico; Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero; N'Zonzi, Banega, Sarabia, Fran Vázquez (88. Pizarro), Correa (89. Geis) a Muriel (72. Ben Yedder). 

Branky: 84. Lukaku - 74. a 78. Ben Yedder.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace