Atlético smetlo Marseille a potřetí slaví triumf v Evropské lize

Radost hráčů Atlética (© marca.es)

Atlético Madrid potřetí v historii slaví vítězství v Evropské lize. Po letech 2010 a 2012 uspěli svěřenci Diega Simeoneho i v letošním finále, když v Lyonu porazili Marseille 2-0.

Francouzský fotbal tak stále čeká na premiérový triumf v soutěži, v níž se naopak náramně daří zástupcům La Ligy. Přitom Marseille začalo lépe a Germain měl první velkou příležitost, jenže neproměnil. Poté se hra uklidnila, z čehož v prvním poločase vybočila jen úvodní branka večera. Griezmann tváří v tvář gólmanovi nezaváhal a potrestal chybu Anguissy. Po půlhodině navíc musel střídat kvůli zranění kapitán Marseille Payet.

Krátce po změně stran se opět prosadil Griezmann, jehož povedeným pasem vyslal Koke a útočník Atlética přehodil bezmocného Mandandu. Madriďané byli při chuti a Godín nebyl daleko od další trefy, po rohu hlavičkoval těsně mimo. 

Marseille působilo v útoku zcela bezradně, výjimkou, při níž fanouškům Los Colchoneros zatrnulo, byla jen hlavička střídajícího Mitroglua do brankové konstrukce. Atlético Madrid v závěru díky Gabimu svůj pohodlný náskok naopak ještě navýšilo a zaslouženě se raduje z třetího prvenství v Evropské lize.

Sestavy:

Marseille: Mandanda; Sarr, Rami, Gustavo, Amavi, Anguissa, Sanson, Thauvin, Payet (32. Maxime López), Ocampos (55. N'Jie) a Germain (74. Mitroglu).

Atlético: Oblak; Vrsaljko (46. Juanfran), Giménez, Godín, Lucas Hernández; Correa (88. Thomas), Saúl, Gabi, Koke; Diego Costa a Griezmann (90. Torres). 

Branky: 21. a 49. Griezmann, 89. Gabi.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace