Betis si v Evropské lize zajistil postup, Sevilla a Villarreal neuspěly

Betis jako jediný vyhrál (© marca.es)

Jediný Betis zvládl vítězne svůj čtvrteční zápas Evropské ligy a zajistil si postup. Sevilla a Villarreal musejí zabrat v posledním kole.

Betis - Olympiacos 1-0 (39. Canales)

Jestliže v lize se Betisu ne vždy daří podle představ, v Evropě neztrácí Verdiblancos úsměv a dobrou náladu. Olympiakos sice na Villamarínu inkasoval jen jednou, protože ale nedokázal zareagovat, slaví výhru právě domácí Betis.

Mužstvo Quique Setiéna má navíc nakročeno ke konečnému prvnímu místu ve skupině, v závěrečném zápase bude muset uhrát stejný nebo lepší výsledek než konkurent AC Milán.

Betis začal nečekaně přímou hrou ve snaze rychle vstřelit branku, Olympiacos však hrozil z brejků. Španělé dostali jedinečnou šanci otevřít skóre z penaltového puntíku, nařízenou penaltu ale Sergio León neproměnil, vychytal ho Sá. Domácí přece jen na konci poločasu dostali balón do sítě zásluhou Canalese. Jak se ukázalo, šlo o první a poslední zápis večera. 

Sestava Betisu: Joel Robles; Mandi, Bartra (74. Javi García), Sidnei; Tello (83. Barragán), Canales, William Carvalho, Lo Celso, Firpo; Sanabria a Sergio León (63. Inui). 

Standard Lutych - Sevilla 1-0 (63. Djenepo)

Městský rival Betisu si situaci naopak hodně zkomplikoval, v Lutychu padla Sevilla 0-1 a o postup bude muset zabojovat v posledním utkání proti Krasnodaru.

Lídr La Ligy v Belgii zklamal. Domácí výběr působil hladovějším a vlastně i fotbalovějším dojmem, přestože mohl po šanci Frana Vázqueze inkasovat, kdyby ho nezachránila branková konstrukce.

Věci se začaly vymykat hostům z kontroly po změně stran, kdy nejprve Standard skvěle zakombinoval a Djenepo ho poslal do vedení, aby byl o chvíli později vyloučen Sarabia. Sevilla v početní výhodě srovnat krok nedokázala, Standard naopak mohl své vedení v nastavení navýšit, Vaclíkovi pomohla tyč. Sevilla musí k jistotě postupu porazit Krasnodar.

Sestava Sevilly: Vaclík; Mercado, Kjaer, Carriço; Aleix Vidal (52. Sarabia), Banega, Roque Mesa, Fran Vázquez (77. André Silva), Arana (87. Muriel); Ben Yedder a Promes.

Rangers - Villarreal 0-0

Betis vyhrál, Sevilla prohrála a Villarreal remizoval. Žlutá ponorka měla ve Skotsku tlak i šance, nedokázal je ale proměnit a k jistotě přezimování v Evropě potřebuje ještě bod.

Přestože nepadl žádný gól, fanoušci se nenudili. První poločas nabídl poměrně vyrovnanou partii, v níž vynikly dvě šance Ekambiho, proti němuž se ale pokaždé zaskvěl McGregor. Příšné vyloučení Candeiase dalo Villarrealu po celý druhý poločas dlouhou přesilovku.

Hosté se snažili strhnout výhru na svou stranu, obranu srdnatě bojujících Rangers ovšem zlomit nedokázali. Callejův tým musí práci dokončit v závěrečném střetnutí.

Sestava Villarrealu: Andrés Fernández; Mario Gaspar, Álvaro, Funes Mori, Jaume Costa; Cáseres, Morlanes, Trigueros (62. Cazorla), Fornals (73. Chukwueze); Toko Ekambi a Bacca (62. Gerard Moreno). 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace