Trio španělských zástupců postupuje v Evropské lize z prvního místa

Ben Yedder (© marca.es)

Úspěšný večer zažili španělští zástupci v Evropské lize. Sevilla, Villarreal i Betis si zajistily postup z prvního místa skupiny.

Villarreal - Spartak Moskva 2-0 (11. Chukwueze, 48. Toko Ekambi)

Villarreal potvrdil postup do další fáze Evropské ligy výhrou 2-0 nad Spartakem Moskva v utkání, v němž nenadchl, ale úkol splnil.

Debut Luise Garcíi skončil úspěšně zejména díky Chukwuezemu, jenž byl nejaktivnějším a nejlepším hráčem Žluté ponorky. Už v 11. minutě se mladý fotbalista prosadil po šťastném odrazu a dobré střele mimo dosah brankáře.

Druhý zásah přidal krátce po změně stran Toko Ekambi. A protože domácí podržel několika velmi dobrými zákroky za stavu 1-0 Andrés, dokráčel Villarreal i bez v závěru vyloučeného Jaume Costy k vítězství.

Sestava Villarrealu: Andrés; Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Javi Fuego, Cáseres, Fornals, Gerard Moreno (76. Pedraza), Chukwueze (80. Cazorla) a Toko Ekambi (72. Bacca). 

Sevilla - Krasnodar 3-0 (5. a 10. Ben Yedder, 49. Banega (pen.))

Povedený vstup do utkání zajistil Sevilla triumf nad Krasnodarem i postup z prvního místa základní skupiny.

Na stadionu Ramóna Sáncheze-Pizjuána uběhlo teprve deset minut a domácí už měli pohodlný náskok dvou branek. Zasloužil se o to Ben Yedder, když nejprve zužitkoval nechtěnou přihrávku jednoho z obránců a poté nezaváhal ani sám před brankářem.

Tomáš Vaclík prožil mezi třemi tyčemi klidný večer, hráči Krasnodaru ho prakticky nehrozili. Naopak Sevilla svoji výhru pojistila Banegou z penalty nařízené za ruku Ramíreze, po níž byl navíc hostující fotbalista vyloučen.

Sestava Sevilly: Vaclík; Mercado, Carriço, Sergi Gómez; Promes, Roque Mesa, Banega (69. Amadou), Fran Vázquez, Escudero; Ben Yedder (72. Jesús Navas) a André Silva (77. Muriel). 

Dudelange - Betis 0-0

Betis nedokázal splnit roli favorita a prolomit obranu Dudelange. I bezbrankový výsledek však Andalusanům stačí k prvnímu místu ve skupině.

První poločas mnoho vzrušení nenabídl, Betis měl navrch, ale na první šanci musel čekat poměrně dlouho, Loren zakončil jen do brankáře. Stejný souboj vyhrál i podruhé Bonnefoi.

Po hodině hry se osmělili i domácí, Sinani pálil nad. Poslední minuty utkání změnu skóre nepřinesly, na gól tak čekali fanoušci marně. Dudelange má první bod ve skupině, Betis postup z první pozice.

Sestava Betisu: Joel Robles; Sidnei, Javi García, Feddal; Guerrero, Kaptoum, William Carvalho (73. Bartra), Inui, Tello, Joaquín (75. Boudebouz) a Loren Morón (70. Sergio León). 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace