V Evropské lize zvítězil jen Betis. Villarreal v Rusku remizoval, Sevilla prohrála

Tello překonává brankáře Dudelange (© marca.es)

Po jedné výhře, remíze a prohře. Taková je dnešní bilance španělských klubů v Evropské lize. Betis splnil roli favorita proti Dudelange, Villarreal remizoval na půdě Spartaku, zatímco Sevilla padla v Krasnodaru.

Betis - Dudelange 3-0 (56. Sanabria, 80. Lo Celso, 88. Tello)

Dlouho museli fanoušci Betisu čekat na první branku do sítě lucemburského outsidera, ve druhém poločase však Andalusané trefili celkově třikrát a připisují si tak jasnou výhru.

Od první minuty bylo jasné, jaký obrázek se na hřišti bude odehrávat. Domácí drželi míč na kopačkách a tlačili se do zakončení, zatímco hosté se snažili co nejdéle díky defenzivní hře držet nerozhodný stav. Nejblíže ke gólu měl v prvním poločase Guardado, ale opakovaně nedokázal zakončit přesně.

Krátce po začátku druhé se blýskl Joel proti šancím Méllise a Stolze. To Betis probralo a vzápětí se z bezprostřední blízkosti prosadil Sanabria. Rychlé akce zakončené Lo Celsem a Tellem v poslední desetiminutovce upravily skóre na konečných 3-0.

Sestava Betisu: Joel; Bartra, Javi García, Sidnei; Barragán, Guardado (60. Lo Celso), William Carvalho, Inui (72. Joaquín), Tello; Sanabria a Sergio León (82. Kaptoum). 

Krasnodar - Sevilla 2-1 (72. Pereyra, 88. Okriashvili - 43. Nolito)

Krasnodar otočil nepříznivě rozjetý duel proti Seville a raduje se ze skalku španělského celku, který nepotvrdil skvělou formu uplynulých týdnů.

Sevilla v prvním poločase hodně trpěla, domácí dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci. Machínův výběr se zlepšil až v jeho závěru, což potvrdil šťastný gól Nolita po rohovém kopu. 

Druhých 45 minut začalo dalším trefeným břevnem Krasnodaru. V 72. minutě předvedl ruský tým pohlednou kombinaci zakončenou Pereyrou mimo dosah Vaclíka. Sevilla se vrhla do útoku, vytvořila si několik slibných šancí, avšak v zakončení selhala. Toho Krasnodar využil dvě minuty před koncem, kdy Okriashvili akrobaticky překonal Vaclíka a rozhodl o vítězství svého mužsva.

Spartak Moskva - Villarreal 3-3 (34. pen. a 82. Zé Luís, 85. Melgarejo - 13. Ekambi, 49. Fornals, 96. Cazorla (pen.))

Villarreal nedotáhl do konce dobře rozehraný zápas na půdě Spartaku a nakonec byl rád za vydřený bod v nastaveném čase.

Žlutá ponorka šla do vedení gólem Ekambiho, na konci poločasu ale hloupě zahrál rukou Sansone a Zé Luís nařízený pokutový kop proměnil. Hosté získali zpět vedení hned po začátku druhého poločasu Fornalsem a dlouho se zdálo, že ho tentokrát udrží.

Jenže Spartak skóre během tří minut otočil. V 82. minutě se trefil Zé Luís a po něm Melgarejo. Akcie Villarrealu spadly blízko nule, až v šesté minutě nastaveného času vyrovnal Cazorla z pokutového kopu, který byl poměrně přísně nařízen za zákrok Tashaeva na Moriho.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace