Preview šestých zápasů základních skupin Evropské ligy

Joaquín (© marca.es)

V Evropské lize se dnes rozhodne o postupujících do další fáze, ve hře jsou i tři zástupci La Ligy.

Sevilla - Krasnodar, 18:55

Sevilla se musela prokousat do Evropské ligy přes předkola a sezóna jí proto začala už na konci července. O to bolestivější by pro Andalusany bylo předčasné vypadnutí.

Svěřenci Pabla Machína stále mají osud ve svých rukách, nečekaná prohra na půdě Standardu Lutych ale situaci ve skupině hodně zamotala. Sevilla tak potřebuje uhrát stejný nebo lepší výsledek než Standard.

Pokud Sevilla Krasnodar porazí, zajistí si první místo skupiny. Kjaer a Sarabia jsou nejcititelnější ztráty, dobrou zprávou je naopak návrat Jesúse Navase.

Villarreal - Spartak Moskva, 18:55

Jestliže Sevilla ještě nemá nic jistého, pak o to zamotanější je skupina Villarrealu, v níž může pomýšlet na postup celá čtveřice, která je rozložena do rozmezí dvou bodů.

Villarreal je prozatím v čele a k postupu mu stačí i remízový výsledek, přesto by Žlutá ponorka neměla taktizovat a soustředit se na snahu o vítězství, které by znamenalo jistotu.

Na lavičce domácích bude debutovat Luis García, od něhož si vedení slibuje zlepšení hry i výsledků, obojí zůstalo za Callejova vedení v letošní sezóně za očekáváním. Bruno, Iturra a Sansone dnes nenastoupí. Pozor si Villarreal musí dávat na Zé Luise, autora dvou branek v prvním vzájemném duelu, který v Rusku skončil 3-3.

Dudelange - Betis, 21:00

Betis jako jediný ze španělských klubů už nemůže o postup přijít, což však nic nemění na tom, že i Verdiblancos hrají o hodně.

Nejen o prémii milionu eur za výhru, ale zejména o první místo ve skupině, které znamená vyhnutí se Interu Milán či Chelsea, kteří do Evropské ligy "sestoupily" z Ligy mistrů.

Betis se musí vypořádat s absencemi Lo Celsa, Guardada či Canalese. Quique Setién dá podle všeho příležitost několika hráčům širšího kádru. Dudelange zatím nezískalo ani bod a hraje už jen o čest.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace