Preview pátých zápasů základních skupin Evropské ligy

Tomáš Vaclík (© as.com)

Evropská liga přichází s předposledních kolem základních skupiny, kde bojují i tři zástupci La Ligy.

Betis - Olympiacos, 18:55

Klíčový duel o postupové šance čeká Betis, který na stadionu Benita Villamarína přivítá řecký Olympiacos.

Betis je v čele skupiny s osmi body, Olympiacos a AC Milán však zaostávají o jediný, což dodává dnešnímu mači na důležitosti. Pokud Andalusané uspějí, mohou se radovat z jistoty přezimování v pohárové Evropě.

Domácí budou spoléhat na ve formě hrajícího Lo Celsa, jenž je jejich nejlepším střelcem v rámci všech soutěží. Quique Setién by mohl základní sestavu oživit několika jmény, která nehrají v lize pravidelně.

Rangers - Villarreal, 21:00

Nic jistého nemá ani Villarreal, který se vypravil do Skotska, kde mu budou soupeřem rovněž o postup usilující Rangers.

Skupina Villarrealu je hodně zamotaná a šanci má celá čtveřice účastníků. Žlutá ponorka má snad nejhorší krizi za sebou a vyhlíží lepší zítřky, postup do play-off Evropské ligy je jedním z cílů. Zajímavostí je, že fanoušci Villarrealu jsou v přátelském vztahu s protějšky ze Celticu, největšího rivala Rangers...

Pokud jde o sestavu, pak v ní nebude zraněný Bruno Soriano. Stejně jako v případě Betisu se i u Villarrealu očekává jedenáctka, v níž dostanou prostor některé dosud méně vytěžované tváře.

Standard Lutych - Sevilla, 21:00

Ve venkovním zápase se představí také Sevilla, jejíž pozice je však lepší než u zbylých zástupců Primery. Andalusanům stačí získat v Belgii bod.

Sevilla doplatila v Krasnodaru na příliš změn v sestavě, čehož se chce tentokrát vyvarovat. Úvodní sestava, kterou Pablo Machín vyšle do boje, tak bude vycházet z té ligové.

Promes či Aleix Vidal jsou možnými novinkami, což by znamenalo, že klíčový útočník André Silva bude na svou šanci čekat na lavičce. Mezi třemi tyčemi nebude chybět Tomáš Vaclík.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace