Sevilla vstoupila do Evropské ligy vítězně, Villarreal a Betis remízou

Sevillská radost (© marca.es)

V Evropské lize se dnes odehrály úvodní duely základních skupin, Sevilla zvítězila, zatímco Villarreal a Betis se rozešly se soupeři smírně.

Sevilla - Standard Lutych 5-1 (8. a75. (pen.) Banega, 41. Fran Vázquez, 49. a 70. Ben Yedder,  - 39. Djenepo)

Sevilla vstoupila do zápasu aktivně a již po osmi minutách zakroutil Banega přímý kop do horního rohu branky. S postupujícím časem se však dostal ke slovu také Standard, a to i gólově. Po rohovém kopu vyrovnal zblízka Djenepo. Pochyby ale nevydržely na Pizjuánu dlouho, o dvě minuty později napřáhl Fran Vázquez, jehož krásnou ránu zastavila až síť.

Také úvod druhého poločasu se domácím povedl, Ben Yedderovi stačilo na Aranův přízemní centr nastavit nohu - 3-1. Stejný fotbalista zvýšil na 4-1 a dobrou náladu fanoušků podpořil pátým gólem do sítě Ochoy z pokutového kopu za faul na Muda Vázqueze Banega.

Sevilla si po ligové prohře s Getafe zlepšila reputaci na úkor belgického Standardu, jemuž nadělila pět branek.

Villarreal - Rangers 2-2 (1. Bacca, 69. Gerard Moreno - 67. Arfield, 76. Lafferty)

Necelá minuta stačila Villarrealu, aby se v souboji s Rangers dostal do vedení. Bacca z dvaceti metrů poslal balón nádhernou střelou mimo dosah brankáře. Žlutá ponorka byla i nadále aktivní, jenže další gól ne a ne přijít.

Stalo se tak až v 67. minutě a byli to do té doby neškodní hosté, kdo díky Arfieldovi vyrovnal. Reakce Villarrealu byla blesková a po brance Gerarda Moreno získali domácí vedení zpět. Rangers se však nevzdali a i podruhé dokázala srovnat s favoritem krok, trefil se Lafferty.

Villarreal nedokázal naplnit očekávaní a vstoupil do Evropské ligy remízou, kterou lze považovat za ztrátu. Callejova parta neproměňovala šance a efektivní Rangers toho využili.

Olympiacos - Betis 0-0

Jediné utkání čtvrtečního programu Evropské ligy skončilo bez branek. Olympiacos se rozešel smírně s Betisem.

Pro Andalusany nejde o špatný výsledek, přesto mohou cítit mírné zklamání, neboť dohrávali po vyloučení Tsimikase poslední půlhodinu v početní výhodě. Mužstvo Quique Setiéna si dokázalo vypracovat několik dobrých šancí, jenže v koncovce se mu stejně jako v dosavadním průběhu sezóny nedařilo.

Své umění ale musel hned třikrát předvést také Joel Robles. Až další dění ve skupině ukáže, jak bude Betis dnešní výsledek vnímat a jakou bude mít skutečnou hodnotu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace