Sevilla v Evropské lize vyhrála, Villarreal a Betis remizovaly

Hráči Betisu slaví gól Lo Celsa (© marca.es)

Všichni tři zástupci La Ligy ve čtvrtém kole základních skupin Evropské ligy bodovali. Sevilla zvítězila, Villarreal a Betis remizovaly.

Akhisarspor - Sevilla 2-3 (52. Manu, 78. Ayik - 12. Nolito, 38. Muriel, 87. Banega (pen.))

Sevilla se hodně nadřela, aby získala důležité tři body na hřišti Akhisarsporu, což se jí nakonec povedlo díky brance Évera Banegy ze samotného závěru.

Přitom po prvním poločase měli Andalusané nakročeno k pohodlnému triumfu, když vedli 2-0 po brankách Nolita a Muriela. Po změně stran však domácí ožili, Manuem vsítili kontaktní branku, a přestože Vural neproměnil pokutový kop za červený faul Sergi Gómeze, vyrovnání přece jen přišlo o něco později. Vaclík nedosáhl na hlavičku Ayika.

Sevilla i v oslabení strhla znovu vedení na svou stranu. Tři minuty před koncem totiž rovněž dostala výhodu pokutového kopu a Banega se z puntíku nemýlil.

Sestava Sevilly: Vaclík; Sergi Gómez, Amadou, Gnagnon; Aleix Vidal, Fran Vázquez, Banega, Nolito (64. Roque Mesa), Escudero; Muriel (74. Sarabia) a Promes (88. Carriço). 

Rapid Vídeň - Villarreal 0-0

Pořádně zamotaná je situace ve skupině Villarrealu, čemuž dopomohla i nečekaná remíza španělského celku na půdě Rapidu Vídeň.

Villarreal na rozdíl od prvního vzájemného mače nezvládl roli favorita a nedokázal mužstvo, které má historicky nejvíce proher v Evropské lize, udolat.

Remíza je zřejmě zaslouženým výsledkem. Přestože nepadl ani gól, zápas nebyl nudný a nabídl několik dobrých šancí na obou stranách, avšak gólmani měli navrch nad útočníky, což vysvětluje konečný výsledek. Villarreal drží první místo, postoupit ovšem může každý ze čtyř účastníků skupiny.

Sestava Villarrealu: Andrés; Mario Gaspar, Bonera (46. Funes Mori), Víctor Ruiz; Layún (61. Toko Ekambi), Raba (75. Fornals), Cáseres, Cazorla, Pedraza; Gerard Moreno a Sansone. 

Betis - AC Milán 1-1 (12. Lo Celso - 62. Celso)

Hodně dramatická je i situace ve skupině Betisu. Andalusané udrželi vedení díky remíze s AC Milán, Italové a Olympiacos ale ztrácejí jediný bod.

Betis začal dobře a poměrně rychle se dostal do vedení, když pohlednou týmovou souhru zakončil přesně Lo Celso. Nepříliš záživný první poločas více vzrušení nenabídl.

Ve druhém dějství se hrála zajímavější partie, kde smůle domácích ale přinesla jediný gól, a to ze strany AC. V 62. minutě totiž vyrovnal Suso. Verdiblancos mohli rozhodnout v samotném závěru, když se zjevil v tutovce Tello, na Reinu si ale nepřišel.

Sestava Betisu: Pau López; Mandi, Bartra, Feddal; Tello, Lo Celso, William Carvalho, Canales, Júnior Firpo; Joaquín (67. Guardado) a Sanabria (74. Loren). 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace