Preview prvních zápasů základních skupin Evropské ligy

Joaquín (© as.com)

Čtvrtek bude ve znamení Evropské ligy, v prvních zápasech základních skupin se představí i tři zástupci Španělska.

Sevilla - Standard Lutych, 18:55

Sevilla se vrací do své oblíbené soutěže, kde je v novodobé historii nejúspěšnějším klubem. Do dalšího dobrodružství v Evropské lize vstoupí proti Standardu Lutych.

Domácí jsou na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána jasných favoritem, jejich úkolem je zvítězit a napravit špatný dojem z víkendového utkání proti Getafe, jemuž zde podlehli 0-2, což diváci odměnili nespokojeným pískotem.

Trenér Andalusanů Pablo Machín chystá změny v sestavě, šanci od první minuty tak mohou dostat Arana, Amadou, Promes či Ben Yedder.

Villarreal - Rangers, 18:55

V domácím prostředí začne také Villarreal, jehož soupeřem bude celek Rangers, který trénuje legenda Liverpoolu Steven Gerrard. Slavný skotský klub se do Evropy vrátil po šesti letech.

Villarreal působil v Evropské lize i vloni, letos ale věří, že jeho pobyt v soutěži bude delší. Neočekává se, že by Javi Calleja výrazně obměnil jedenáctkou oproti té, která dostává důvěru v ligových střetnutích.

Jedna z mála změn tak může být k vidění mezi třemi tyčemi, kde Sergia Asenja zastoupí Andrés. V útoku si dopřeje odpočinek Toko Ekambi, šance se otevírá Baccovi. Zajímavostí je, že fanoušci Villarrealu mají dobré vztahy se svými protějšky ze Celticu, jenž je největším sokem Rangers.

Olympiacos - Betis, 21:00

Papírově nejtěžší duel čeká na Betis, který odletěl do Řecka, kde se bude v utkání proti Olympiacosu muset vypořádat nejen s nebezpečným soupeřem, ale zejména s bouřlivou atmosférou, která k této zemi neodmyslitelně patří.

Betis si zahraje Evropskou ligu po čtyřech letech. Nebudou u toho Feddal a William Carvalho. Chybět nebude Joaquín, jenž je sice o rok starší, ale stále si drží velmi dobrou výkonnost. Na hrotu útoku by se mohl od první minuty objevit Sergio León, zbytek sestavy bude vycházet z té z posledního ligového mače.

Ofenziva domácích bude stát na Guerrerovi, kterého znají i fanoušci Primera División z působení v Leganésu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace