Preview čtvrtých zápasů základních skupin Evropské ligy

Trénink Villarrealu (© as.com)

Čtvrtek patří v pohárovém týdnu tradičně Evropské lize, tedy i třem účastníkům z La Ligy.

Akhisarspor - Sevilla, 18:55

Jako první půjde do akce Sevilla, kterou čeká střetnutí na půdě Akhisarsporu, soupeře, kterému na Pizjuánu nasázela šest gólů. Přestože turecký celek nezískal prozatím ani bod, na domácím hřiště bude bezpochyby klást větší odpor.

Sevilla si vzhledem k vyrovnanosti skupiny, kde jsou tři kluby srovnané na šesti bodech, nemůže dovolit podobné zaváhání jako v Krasnodaru a musí jít za vítězstvím, přestože nastoupí v odlišné sestavě, než je ta obvyklá.

V Andalusii totiž zůstalo útočné duo Ben Yedder a André Silva, což znamená novou šanci pro Muriela či Promese. V nominaci není ani uzdravený záložník Gonalons. 

Rapid Vídeň - Villarreal, 21:00

Také Villarreal cestuje k utkání na stadionu papírově slabšího soka, kterého v minulém kole základní skupiny vysoce porazil. V případě Žluté ponorky jde o Rapid Vídeň.

Rakouský soupeř je historicky nejslabším účastníkem Evropské ligy, nikdy jiný v soutěži nenasbíral tolik porážek - Rapid jich má za sedm sezón na kontě plných 22. Jenže i Callejova parta má do pohody hodně daleko.

Výkony Villarrealu stále zůstávají za očekáváním a mladému kouči nepomáhají ani absence Bruna, Javi Fuega či Baccy. Jaume Costa pyká za karty a Iturra není zapsán na soupisku.

Betis - AC Milán, 21:00

Betis touží zopakovat výsledek ze slavného San Sira, kde možná překvapivě získal tři body. Ty Andalusanům posloužily k posunu na první místo tabulky. AC má ale o jediný bod méně.

Quique Setién se po zápase omlouval za zdržování svých hráčů, ale pravdou je, že Betis se v Itálii prezentoval také velmi dobrou hrou, na které může stavět.

Kromě Javi Garcíi nemá Setién problémy se skládáním sestavy. Seznam ztrát hostů z Milána je delší, neboť nenastoupí útočník argenntinský Higuaín, největší hrozba a hvězda týmu, Caldara, Biglia a Bonaventura.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace