Leganésu došla trpělivost se systémem VAR, požaduje opakování zápasu proti Levante

Prezidentka Leganésu Victoria Pavón a dva penaltové zákroky, ke kterým došlo před velkým vápnem (© marca.es)

Hodně kontroverze vzbudilo utkání mezi Leganésem a Levante (1-2). Madridský klub bude požadovat jeho opakování.

A to kvůli situaci ze 45. minuty, kdy byla po střetu Siovase s Rogerem nařízena penalta, která byla potvrzena po konzultaci s videorozhodčím, přestože k faulu došlo evidentně před hranicí velkého vápna. Zástupcům Leganésu se navíc nelíbilo, že během střetnutí docházelo k výpadku spojení mezi rozhodčími a jejich kolegy u monitorů, ke komunikaci tak museli využívat mobilní telefon.

"V utkání mezi Leganésem a Levante se staly velmi vážné věci, jako například nařízení pokutového kopu za zákrok před vápnem. Ke stejné situaci došlo i v zápase proti Valencii, dnes navíc VAR nefungoval správně," připomněla prezidentka Okurek Victora Pavón, že Leganés byl stejným způsobem poškozen i proti Valencii. "Byly to neexistující penalty. Jsme v těžké situaci, kdy je pro nás každý zápas klíčový. Je to nespravedlnost. Nesoutěžíme za stejných podmínek jako ostatní kluby, proto budeme požadovat opakování zápasu proti Levante od minuty, kdy byla nařízena penalta."

Naději na úspěch má ale Leganés v podstatě nulovou. Španělský fotbalový svaz se sice nevyjádřil k chybným verdiktům rozhodčích, vydal však prohlášení, ve kterém odmítá, že by VAR nefungoval správně: "Při zmíněném souboji (Siovase s Rogerem) nezaznamenal systém VAR žádný technický problém, oběma klubům můžeme předložit zvukový a obrazový záznam jako důkaz."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace