Monchi a Lopetegui zkritizovali rozhodčího, podle Zidana výsledek neovlivnil

Julen Lopetegui (© marca.es)

Další ligové kolo, další velká kontroverze ohledně výroků rozhodčích. Vášně vzbudil zejména zápas mezi Realem Madrid a Sevillou.

Domácí na Bernabéu dobře hrající Andalusany udolali 2-1, vše mohlo být jinak, kdyby arbitr Juan Martínez Munuera neanuloval po konzultaci s VARem úvodní gól De Jonga z 30. minuty. Důvodem byl střet Gudelje, jenž se postavil do cesty Militãovi. Ani odborníci ve španělském tisku se nemohou shodnout, jaký měl být správný verdikt. Pravidla říkají, že o faul jde, pokud "hráč úmyslně udělá pohyb do cesty soupeři".

Trenér Sevilly Julen Lopetegui a sportovní ředitel Monchi se hodně zlobili, přestože ve druhém poločase byl Seville uznán další gól De Jonga, kterému předcházela nedovolená hra Rukou Munira, a to hned dvakrát. Tentokrát bylo pochybení arbitra zjevné.

"Upřímně řečeno netuším, proč první gól neplatil. Nic jsem tam neviděl, možná mi to někdo pomůže pochopit. Myslím, že šlo o obrovskou chybu," uvedl Lopetegui. Rozčarovaný byl i Monchi: "Ten souboj viděl celý svět. Odmítám jakkoliv analyzovat a hodnotit utkání od tohoto momentu, protože to byla klíčová chvíle a bylo by absurdní hodnotit zbytek zápasu. Kdyby nám neuznali ani druhý gól, šel bych na hřiště a tým z něj odvolal."

Podle trenéra Realu Madrid Zinédina Zidana rozhodčí výsledek neovlivnil: "Viděl jsem to a bylo to nedovolené blokování, faul. Monchiho slova? Nemyslím si, že by rozhodčí ovlivnil výsledek. Před gólem Sevilly došlo ke hře rukou. Co k tomu mohu říci? Rozhodčí to mají těžké. Jednou vás poškodí, podruhé pomohou. Nebudu je hodnotit."

Podívejte se na oba kontroverzní momenty:

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace