Podle Velasca měli španělští rozhodčí v roce 2019 mezinárodní úspěch, který bude těžké vyrovnat

Velasco Carballo (© as.com)

Šéf Technické komise rozhodčích Velasco Carballo zhodnotil rok španělských arbitrů a jako obvykle nešetřil chválou.

"Rok 2019 byl ve znamení konsolidace profesionálního sboru rozhodčích. Snažili jsme se ukázal naší lidskou stránku. Rok 2019 také přinesl historický okamžik, když v Primeře nastoupila jako asistentka rozhodčího žena, v Segundě B dokonce jako hlavní rozhodčí. Naši VAR arbitři Del Cerro Grande a Sánchez Martínez byli na mistrovství světa žen, De Burgos Bengeotxea rozhodoval semifinále mistrovství světa hráčů do 17 let, Undiano Mallenco finále Ligy národů. Španělští rozhodčí měli v roce 2019 mezinárodní úspěch, který bude těžké vyrovnat," uvedl Velasco.

"V roce 2020 chceme mít na Euru historický počet španělských rozhodčích a naší filozofií je se každým dnem zlepšovat. V Supercopě poprvé v historii nasadíme technologii, která bude hlídat, jestli míč přešel brankovou čáru."

Velasco se vyjádřil i k systému videorozhodčího (VAR), který je v La Lize kritizován ze všech stran. Podle někdejšího arbitra ale funguje na jedničku: "Dokázali jsme zavést VAR ve dvou soutěžích najednou (Primeře a Segundě). Ve Španělsku se systém rozvíjí zcela normálně, každý týden pomáhá v 21 zápasech, ročně v 865. To vše jsme stihli v rekordním tempu, během 52 dnů hektického léta."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace