VAR nepřesvědčuje. Už si na něj stěžovalo 14 z 20 klubů

VAR v akci (© marca.es)

Systém videorozhodčího (VAR) je v La Lize využíván od začátku letošní sezóny, každým kolem se ale množí kritické hlasy, podle kterých není využíván správně.

Oficiální stížnost proti fungování VAR podalo v průběhu ligového ročníku již 14 z dvaceti klubů. Pouze Barcelona, Rayo Vallecano, Real Sociedad, Celta Vigo, Alavés a Huesca zatím systém nekritizovaly.

Naposledy se ozval Leganés, jemuž se nelíbil uznaný gól Luise Suáreze po střetu s brankářem Pichu Cuéllarem. "Mluvila jsem s hráči a všichni se shodli, že to byl jasný faul na brankáře. Ať nám tedy vysvětlí, proč nebyl odpískán," zlobila se prezidentka Okurek Victoria Pavón.

První muž Getafe Ángel Torres byl rozohněný poté, co byla jeho týmu upřena penalta na San Mamés: "VAR je placen kluby, proto požaduji vysvětlení, co selhalo, abych si nepřipadal jako blbec. Pokud k vysvětlení nedojde, bude to zbabělost."

Realu Madrid prozměnu leží v žaludku možný penaltový zákrok brankáře Rulliho na Viníciuse z prohraného utkání s Realem Sociedad. "K čemu tedy VAR je?" ptal se Emilio Butragueño.

VAR ostře kritizují i samotní hráči a trenéři. Trnem v oku jim je zejména nejednotné posuzování a sporné situace, které rozhodčí s kolegou u videa ani nekonzultuje. Prezident komise rozhodčích Velasco Carballo však VAR brání a trvá na tom, že je prospěšný a chyb vykazuje minimálně. Ke konkrétním případům se odmítl vyjádřit, připustil však, že arbitři mají prostor ke zlepšení, a to zejména pokud jde o již zmiňované sjednocení metru.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace