Lopetegui v Realu Madrid skončil, tým dočasně přebírá Solari

Julen Lopetegui (© marca.es)

Sérii bez výhry a bez gólu Julen Lopetegui přežil, debakl v El Clásicu se mu už ale stal osudným. Real Madrid potvrdil, že bývalého reprezentačního kouče propustil.

Bílý balet utrpěl na Camp Nou potupný debakl 1-5 a po konečném hvizdu bylo jasné, že šlo o poslední zápas Lopeteguiho v roli kouče královského klubu.

Real Madrid pod jeho vedením nepřesvědčil, v tabulce La Ligy je momentálně až na deváté pozici, střílí málo branek, vždyť v posledních týdnech čekal na gólovou radost 481 minut, což je podle některých zdrojů nejdelší půst v klubové historii, a příliš jich inkasuje. Lopetegui tak vydržel ve funkci jen několik měsíců. Realu Madrid se upsal ještě jako lodivod Španělska těsně před startem mistrovství světa, aniž by o tom věděl prezident svazu Rubiales. Ten na kauzu zareagoval nejen kritikou, ale i okamžitým Lopeteguiho odvoláním, místo něj vedl mužstvo na mundialu Fernando Hierro, avšak neúspěšně.

Španělská média se shodovala, že novým trenérem Realu Madrid bude Antonio Conte, jenže jednání s italským lodivodem se zadrhla a prozatím výsledek nepřinesla. Vedení Madriďanů se proto poohlíží jinde, mluví se například o Robertu Martínezovi.

Dočasným koučem byl jmenován Santiago Solari. Dvaačtyřiletiletý bývalý hráč klubu dosud působil u rezerního celku Castilla. U prvního mužstva bude debutovat ve středečním pohárovém střetnutí v Mellile.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace