Barcelona odvolala Valverdeho, novým trenérem je Setién

Ernesto Valverde naposledy opustil Camp Nou jako trenér Barcelony (© marca.es)

Barcelona po dnešní schůzi vedení oznámila, že propustila trenéra Ernesta Valverdeho, jehož nahradil Quique Setién.

Pětapadesátiletý Valverde působil u týmu od května 2017 a během dvou a půl let s ním dvěma tituly dokázal potvrdit nadvládu Katalánců ve španělské lize, navrch přidal v roce 2018 triumfy v Copě a Supercopě.

S postupujícím časem mu však byly čím dál hlasitěji vytýkány zejména výkony na hřištích soupeřů, Valverde byl navíc u dvou kolapsů v Lize mistrů, kdy Barcelona vypadla ve vyřazovací části nejprve s AS Řím a o rok později s Liverpoolem, přestože v obou případech šla do odvety s třígólovým náskokem. Pohár trpělivosti přetekl, když Barcelona na konci minulého týdne nestačila v semifinále Supercopy na Atlético. Valverde je prvním odvolaným trenérem Barcelony od roku 2003.

Vedení klubu nabídlo post Xavi Hernándezovi, ten ovšem odmítl, neboť chce dodržet dohodu s Al-Sadd, kde je vázán až do června. Proto se Barcelona rozhodla dát důvěru 61letému Quique Setiénovi. Někdejší trenér Betisu podepsal kontrakt na dva a půl roku, tedy do léta 2022. Setién se několikrát nechal slyšet, že by se mu angažmá v Barceloně líbilo. Navíc vyznává herní styl, který vychází z filozofie katalánského celku a je založen na trpělivém držení míče.

Zítra se bude konat tisková konference, na níž promluví prezident Barcelony Bartomeu, sportovní ředitel Abidal i samotný Setién. 

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace