Krizi Barcelony odnesl Setién, novým trenérem má být Koeman. Prezidentské volby proběhnou už v březnu

Ronald Koeman (© marca.es)

Barcelona oficiálně potvrdila odvolání Quique Setiéna z pozice trenéra.

Jedenašedesátiletý rodák ze Santanderu neustál debakl 2-8 s Bayernem Mnichov ve čtvrtfinále Ligy mistrů a ve funkci skončil po osmi měsících. První mužstvo Katalánců převzal v lednu, výsledky a výkony oproti předchůdci Ernestu Valverdemu ale zlepšit nedokázal, navíc údajně neměl ideální vztahy s některými hvězdami v čele s Lionelem Messim a Luisem Suárezem.

Barcelona zakončila sezónu bez trofeje, což se stalo poprvé po 12 letech. V lize byl nad její síly Real Madrid, v Lize mistrů Bayern Mnichov a v domácím poháru Athletic. Bylo proto jasné, že angažmá Setiéna skončí předčasně, byť smlouvu měl platnou do léta 2021 s opcí na prodloužení do roku 2022.

Původní odhady hovořily o Mauriciu Pochettinovi jako možném nástupci, volba Barcelony místo toho padla na Ronalda Koemana. Sedmapadesátiletý bývalý hráč klubu se netajil přáním se na Camp Nou vrátit, smlouva s nizozemským národním týmem mu to ovšem dovolovala až po mistrovství Evropy 2021. S vedením Nizozemska se pokouší domluvit na tom, aby převzal Barcelonu s okamžitou platností.

Pokud skončí vše úspěšně, Koemanovým úkolem bude navázat na ligovou nadvládu Barcelony v posledních deseti letech a také uspět v Lize mistrů, kde se Barceloně v uplynulých sezónách nedařilo.

Nejde o jedinou novinku z barcelonského tábora, Blaugranas na své oficiální webové stránce uvedli, že prezidentské volby v roce 2021 budou předsunuty už na polovinu března. Současný první muž Josep Maria Bartomeu je příznivci tvrdě kritizován, do vedení klubu se navíc několikrát opřel i samotný Lionel Messi. Bartomeu už nebude znovu kandidovat.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace