Potvrzeno, novým trenérem Barcelony je Koeman

Ronald Koeman (© marca.es)

Barcelona oficiálně potvrdila, že na místo trenéra prvního týmu dosadila Ronalda Koemana.

Nizozemec nahradil ve funkci před několika dny odvolaného Quique Setiéna. Koeman se musel nejprve vyvázat ze smlouvy s národním týmem Nizozemska, který vedl od roku 2018, aby se mohl vrátit na Camp Nou s kontraktem na příští tři roky.

Prostředí v barcelonském klubu zná dokonale, jako hráč zde úspěšně působil mezi roky 1989 a 1995 a podepsal se pod čtyři ligové tituly i vítězství v Lize mistrů v sezóně 1991/1992. Úkolem 57letého Koemana bude znovu nastartovat Barcelonu, která se v lize musela sklonit před Realem Madrid a trápí ji opakovaná selhání v Lize mistrů. Naposledy vypadla ve čtvtfinále s Bayernem po ostudném výsledku 2-8.

"Koeman pomůže rozjet nový projekt tohoto klubu. V Barceloně ho velmi dobře známe jako hráče i trenéra, zná klub i jeho filozofii," uvedl prezident Barcelona Josep Maria Bartomeu.

Koemanovi už nebude z pozice sportovního ředitele pomáhat Érica Abidal, jenž se dohodl s vedením na předčasném ukončení spolupráce.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace