Rušné dny v Barceloně. Suárez musí na operaci a bude chybět 4 měsíce, Valverdeho dny jsou možná sečteny

Ernesto Valverde (© marca.es)

Hodně rušné dny prožívají v Barceloně, která po vypadnutí v semifinále Supercopy musí řešit hned dva problémy.

Tím prvním je koleno Luise Suáreze, které útočníka zlobí už několik týdnů. Po dohodě s lékaři klub oznámil, že uruguayský reprezentant se musí podrobit artroskopické operaci. Suzárez nakonec bude svému týmu chybět až čtyři měsíce, nikoliv původně avizovaných šest týdnů, což pro Barcelonu znamená problém. Podle všeho se v lednu pokusí získat náhradu.

Druhým tématem je pozice trenéra, kterou výrazně oslabil kolaps v Supercopě, v níž Barcelona vedla deset minut před koncem nad Atléticem 2-1, aby nakonec odešla poražena 2-3. Přestože Guillermo Amor z vedení katalánskému celku vyjádřil kouči Ernestu Valverdemu důvěru, ve skutečnosti už podle tisku probíhá hledání nového lodivoda.

Zástupci klubu se v Kataru setkali s Xavi Hernándezem. Legenda Barcelony je momentálně největším favoritem, byť by se Xavi nejprve musel vyvázat ze smlouvy s mužstvem Al-Sadd. Další variantou je Ronald Koeman, Nizozemec několikrát naznačil, že by se mu návrat na Camp Nou líbil. Méně pravděpodobně se jeví Thierry Henry či Quique Setién, přestože i oni jsou podle listu El Mundo Deportivo na seznamu.

Ve hře je možnost okamžitého Valverdeho konce i jeho odklad až na konec sezóny. Vše bude záležet na vývoji jednání s možnými nástupci.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace