Používejte VAR častěji, nabádá UEFA La Ligu a pokárala Simeoneho, Solariho a Valverdeho

Roberto Rosetti (© as.com)

Šéf rozhodčích UEFA Roberto Rosetti se vypravil do Španělska, aby zhodnotil, jak funguje systém videorozhodčího (VAR) v La Lize.

A přestože je někdejší italský arbitr spokojen, nabádá španělské kolegy, aby se nebáli systém využívat častěji.

Podle Rosettiho se Španělsko přizpůsobilo systému VAR příkladně a zároveň ocenil práci Velasca Carballa, jenž v zemi rozhodčím velí. Rosetti dále prohlásil, že je nutné sjednotit kritéria, aby v elitních ligách a Lize mistrů panoval u mužů v černém a jejich kolegů u monitorů stejný metr. V La Lize by se měl VAR využívat s větší frekvencí zejména u střetů ve velkém vápně, aby nedošlo k přehlédnutí penaltových zákroků, jako tomu bylo případě faulů na Viníciuse (v utkání Real Madrid - Real Sociedad) či Moratu (Atlético - Real Madrid).

Zatímco v případě Rosettiho jde o doporučení, prezident UEFA Aleksander Čeferin napřímo zkritizoval mimo jiné trojici Diego Simeone, Santiago Solari a Ernesto Valverde. Trenéři Atlética, Realu Madrid a Barcelony, tedy španělských zástupců, kteří pokračují v Lize mistrů, totiž nebyli přítomni na pondělním semináři UEFA o systému VAR: "Zorganizovali jsme seminář pro šestnáct trenérů klubů, které jsou v Lize mistrů, a dostavilo se jich jen pět. Nejen že jde o nedostatek respektu, ale zároveň je to zbavuje možnosti si na VAR stěžovat. Nelze to omluvit."

"Je důležité, aby každý věděl, kdy VAR může vstoupit do akce a také kdy ne. Je škoda, že se nedostavili všichni," dodal Rosetti.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace