Preview: Olomouc - Sevilla

Pablo Machín (© marca.es)

Seville stojí v cestě do základní skupiny Evropské ligy poslední soupeř. Je jím Sigma Olomouc, která začíná dvojzápas čtvrtého předkola na domácím Andrově stadionu.

Český klub věří, že může favorita zaskočit, poslední ligový zápas ale na Hané příliš optimismu nevzbudil, neboť Sigma padla doma s Baníkem 1-4. Stejným výsledkem naopak vyhrála Sevilla na půdě Raya, její kouč Pablo Machín však varuje, že po "velkém vítězství často následuje velký prů.er".

"Nemůžete propadnout sebeuspokojení a myslet si, že jste lepší, než ve skutečnosti jste. Olomouc hrávala poháry pravidelně. Nyní sice prožívá slabší období, ale každý soupeř v Evropské lize je kvalitní," dodal Machín, jenž do nominace nezahrnul Mercada, Frana Vázqueze či Kjæra a naznačil, že by naopak měl debutovat nejnovější člen kádru Gonalons.

Sigma oslaví za rok sto let od založení klubu a postup přes Sevillu by byl předčasným a krásným dárkem. V sezóně 1991/1992 dostala Olomouc v rámci Poháru UEFA do potíží slavný Real Madrid, který zachránil až gól Hierra. Současná výkonnost Olomouce je ovšem výrazně slabší, v klubovém žebříčku UEFA ani nemá přiřazené pořadí...

Utkání, které bude ve městě velkým svátkem a Andrův stadion by měl být vyprodaný, začne v 19:00 pod dohledem skotského arbitra Maddena.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace