AFE a La Liga chtějí kvůli uniklé nahrávce žalovat svaz

Luis Rubiales (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz (RFEF) zřejmě bude čelit žalobám ze strany AFE (Asociace španělských fotbalistů) a La Ligy.

Důvodem je uniklá hlasová nahrávka z online schůze, které se všechny tři strany zúčastnily tento týden. Její obsah zveřejnilo radio Cadena SER.

David Aganzo z AFE a Carlos del Campo, jenž zastupoval La Ligu, údajně nebyli informováni, že bude konferenční hovor nahráván. AFE už potvrdila, že chystá právní kroky, La Liga má v plánu to samé. 

V konverzaci se řešila budoucnost La Ligy po pauze kvůli koronaviru, jádrem sporu byl zejména časový rozestup mezi zápasy. Zatímco Aganzo připustil, že by mohl být nižší než 72 hodin (což ho v očích fotbalistů může poškodit), prezident RFEF Luis Rubiales trval na 72 hodinách.

Přepis části rozhovoru:

Rubiales: "Jak často chcete hrát? Každých 72 nebo 60 hodin? Už mi ale něco řekněte.

Aganzo: "Když neznáme rozpis, jak se můžeme bavit o časových rozestupech?"

Rubiales: "Jak tomu rozpis pomůže?"

Aganzo: "Jestli se bude muset skončit do 31. července nebo se začne až v září, aby se skončilo v listopadu, to jsou odlišné scénáře."

Rubiales: "Takže jestli to dobře chápu, tak vy jste ochotní změnit způsob myšlení ohledně časového rozestupu mezi zápasy v závislosti na tom, jestli se soutěž rozběhne dříve či později?"

Aganzo: "Tomu se říká flexibilita, Luisi."

Rubiales: "Tomu se neříká flexibilita, tomu se říká jinak, což tu jmenovat nebudu. Jestliže musíš kvůli zdraví určitou dobu odpočívat, žádná flexibilita v tomto ohledu neexistuje."

Aganzo: "Říkám ti, že v závislosti na různých scénářích bude rozhodnutí, jestli riskovat, nebo ne, na fotbalistech."

Rubiales: "Aha, skvělé. To je nepochopitelné. Chytám se za hlavu. Nemohu to říci jasněji. Jsi ochotný ustoupit ohledně doby odpočinku, pokud budou ochotní fotbalisté? Musíme vyslat jasný vzkaz, že chráníme zdraví fotbalistů."

Aganzo: "Už víš, že FIFPRO (Mezinárodní asociace profesionálních fotbalistů) říká 72 hodin a uděláme vše pro to, abychom toto nařízení o 72 hodinách dodrželi."

Rubiales: "Nemusíš se mě na nic ptát, protože to nedovolím. Posíláš mi dopisy ohledně hracích časů Segundy B, ale když teď můžeš jasně říci, že nedovolíš, aby se hrálo s kratší pauzou než 72 hodin, tak to neřekneš."

Aganzo: "Já to říkám, Luisi."

Rubiales: "Ne, říkáš, že pro to uděláte vše."

Del Campo: "Pokud jde o těch 48 hodin, není to tak, jak říkáš. Ptal jsem se Davida Aganza a odpověděl mi, že budou flexibilní, ale nikdy neřekl, že souhlasí se zápasem každých 48 hodin."

Rubiales: "Carlosi, ptal jsi se Davida, jestli budou ochotní být flexibilní a hrát každých 48 hodin, a on ti odpověděl, že jsou připraveni být flexibilní, aby se minimalizovaly ekonomické ztráty. Každý pochopil, co pochopil, trochu nás to překvapilo. Teď už víme, že se žádný zápas nemá hrát, pokud každý z týmů nebude mít na odpočinek minimálně 72 hodin. Máme jasno, žádný problém."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace