Messi přispěl na boj proti koronaviru milionem eur. Pomáhají také Real Madrid, Barcelona nebo Almería

Lionel Messi (© as.com)

Lionel Messi věnoval na boj proti koronaviru milion eur. Nejde o jedinou výpomoc ze španělského fotbalu, další přišla ze strany Real Madrid, Barcelony či Almeríe.

Messiho příspěvek bude rozdělen mezi dvě nemocnice - v Barceloně a hráčově rodné Argentině. "Lionel Messi přispěl na boj proti koronaviru. Leo, děkujeme za tvoji podporu," stálo v prohlášení Hospital Clínic de Barcelona.

Prezidentka madridského společenství Isabel Díaz Ayuso prozměnu ocenila pomoc Realu Madrid v boji proti pandemii, která si ve Španělsku jen za posledních 24 hodin vyžádala více než 500 obětí: "Děkuji Realu Madrid za velmi důležitou pomoc při zachraňování životů a boji proti koronaviru. S prezidentem Florentinem Pérezem došlo k dohodě o darování velkého množství zdravotnického materiálu."

Barcelona nabídla katalánské vládě prostory ve svých budovách, které by mohly ulevit přeplněným nemocnicím. Druholigová Almería se přidala darem ve výši 1,2 milionu eur.

Kvůli koronaviru je už více než dva týdny přerušena La Liga, jejíž vedení společně se Španělským fotbalovým svazem oznámilo, že se začne znovu hrát až ve chvíli, kdy k tomu dá zelenou vláda Španělska. Osud letošního ročníku zůstává nejistý a závislý na vývoji nemoci.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace