Tebas je přesvědčený, že se liga dohraje

Javier Tebas (© marca.es)

Javier Tebas v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Cope prohlásil, že věří v dohrání letošního ligového ročníku.

La Liga byla na dva týdny pozastavena kvůli koronaviru, podle odhadů tisku se ale pauza prodlouží minimálně do května. Prezident soutěže Javier Tebas přesto věří, že se pro zbývající kola najdou náhradní termíny.

"Řešíme to s vedením italské ligy, německé... Uvidíme, jaké rozhodnutí padne v úterý ohledně mistrovství Evropy (očekává se jeho přesunutí na příští rok), poté uvidíme," začal Tebas. "Máme povinnosti ke stovce poskytovatelů po celém světě. Pokud se nevysílá, neplatí se. Snažíme se najít volná místa v kalendáři, abychom zmírnili finanční ztráty. Je to problém pro malé i velké kluby Evropy."

"Pokud by se soutěže měly předčasně ukončit, příjmy by se velmi snížily. Byly by tím zasaženy rozpočty všech klubů. Já jsem stále přesvědčený, že se liga dohraje. Fotbal je největší sportovní průmysl na světě, neblíží se mu NFL, NBA, nic... Samozřejmě že nejdůležitější je zdraví, ale je potřeba udržet i ekonomickou stránku."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace