Nezbývá jim nic jiného, komentuje Tebas výprodej ve Valencii a snižování platů v Barceloně

Javier Tebas (© marca.es)

Javier Tebas znovu zhodnotil ekonomickou situaci La Ligy a uvedl, že chápe nutnost klubů vyrovnávat účty různými způsoby.

Ve Valencii tak činí formou výprodeje hráčů, v uplynulých měsících Netopýři zpeněžili v podstatě polovinu základní sestavy, Barcelona usiluje o dohodu s hráči ohledně třicetiprocentního snížení platů. Fotbalisté s výjimkou čtveřice Ter Stegen, Piqué, De Jong a Lenglet (všichni nedávno prodloužili s klubem smlouvu, tudíž jim dlužnou mzdu může Barcelona rozložit do delšího časového období) sice znovu odmítli, jednání však budou pokračovat.

"Měli jsme v plánu mít 45 % zisků z prodeje vstupenek, což se nestane, takže klubům chybí k dokončení sezóny asi 490 milionů eur. Sedmnáct klubů La Ligy je ve ztrátě, někde jde o sto milionů eur, jinde o tři, což může být horší. Nejpostiženějšími kluby ve Španělsku jsou Valencia, Barcelona a Real Madrid. Pracujeme na řešení, ale nemohou rozvázat drahým hráčům smlouvy jen tak. Valencia například nepostoupila do Ligy mistrů a je kritizována za prodej hráčů, jenže je prodat musí. Barcelona jim zase musí snížit mzdy, aby dokončila sezónu. Klubům nezbývá nic jiného," uvedl Tebas.

"Jiné ligy jsou ještě ve větších problémech než ta naše, proto mě překvapuje, že v Premier League se v přestupovém okně utratí 1,2 miliardy eur. S každým zápasem bez diváků (kvůli koronaviru) fotbal tratí. S La Ligou je spojeno 180 tisíc pracovních míst, je společenskou odpovědností bránit fotbalový průmysl. Lidé musí pochopit, že za La Ligou je velká zodpovědnost."

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace