Unáhlené rozhodnutí a špatný příklad, komentuje Tebas předčasné ukončení francouzské ligy

Javier Tebas (© as.com)

Francouzská liga jako první z elitních soutěží oznámila, že letošní ročník zůstane kvůli pandemii koronaviru nedohrán, na což zareagoval Javier Tebas.

Podle prezidenta La Ligy jde o předčasné rozhodnutí, které by nemělo být následováno.

"Ve Francii se s rozhodnutím unáhlili, je to špatný příklad, Ligue 1 ani nemůžeme porovnávat se španělskou ligou nebo Serií A. Jsem si jistý, že se na tom podílely jiné zájmy, Francie navíc zavedla protokoly pozdě. Rybář, pracující v továrně nebo pokladní ze supermarketu riskují mnohem více než fotbalisté, kteří budou trénovat na základě našeho protokolu," řekl Tebas. La Liga ve spolupráci s vládou zavedla čtyřbodový protokol, na jehož základě se budou postupně uvolňovat opatření. Hráči začnou trénovat individuálně v prostorách klubu od příštího týdne, soutěž by měla být zrestartována v poloviněě června.

"Je potřeba si uvědomit vážnost chvíle a problémy se zdravím, ale také ekonomický aspekt. Někteří lidé se snaží pandemii využít ke svému prospěchu, ale rizikem je finanční pandemie. Dokončit sezónu, to není jen ekonomický cíl, ale také morální. Bedlivě sledujeme kluby, jdeme krok za krokem s cílem dokončit ligový ročník v naprostém bezpečí. Protokoly, které se ve Španělsku a Itálii zavádějí, jsou perfektní a dovolí hráčům, trenérům a dalšímu personálu pracovat v klidu."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace