Fali odmítá hrát, dokud to nebude stoprocentně bezpečné

Fali (© marca.es)

Vedení La Ligy pracuje společně se svazem a vládou na termínech restartu soutěží, obránce druholigového Cádizu Fali se však postavil razantně proti.

Šestadvacetiletý fotbalista považuje obnovení ligových bojů při stále probíhající pandemii koronaviru za bláznivý hazard a odmítá znovu obléknout dres, dokud to nebude stoprocentně bezpečné.

"Asi jsme se zbláznili, pokud chceme hrát fotbal. Vystavili bychom se obrovskému riziku. Nebudu trénovat a hrát, dokud bude existovat i ta nejmenší hrozba nákazy. Pokud budu muset fotbalu nechat, udělám to," uvedl Fali.

"Nemám problém počkat do září, až tu virus nebude. Jít hrát, když tu onemocnění stále je, je šílenost. Nebudu riskovat zdraví své i rodiny kvůli lidem, kteří mě chtějí donutit hrát fotbal, když to není zásadní činnost pro chod státu. Nikomu tím nepomáhám. Nikdo neumře, protože se nemůže dívat na fotbal. Ale můžeme umřít my, protože se k fotbalu vrátíme. Nebo někdo naší vinou. A to Fali nedopustí. Chci, aby to každý věděl."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace