La Liga oficiálně potvrdila pět nakažených hráčů, restart chystá na 12. června

(© marca.es)

La Liga dnes oficiálně oznámila výsledky plošných testů hráčů na koronavirus.

Mezi Primerou a Segundou je celkem 5 nakažených, z toho minimálně čtyři v nejvyšší soutěži. To je poměrně nízké číslo, odborníci očekávali zhruba šestinásobný počet. Novináři již dříve zjistili, že jde o Álexe Remira z Realu Sociedad, Yangela Herreru z Granady a Renana Lodiho z Atlética. Později se k nim na základě videa na sociální síti sám přidal brankář Betisu Joel Robles. Celá čtveřice nevykazovala žádné příznaky a v nejbližších dnech ji čekají kontrolní testy. Pokud budou negativní, budou se Remiro, Herrera, Lodi i Joel moci zapojit do tréninku.

AFE (Asociace španělských fotbalistů) se zpráva o konkrétních jménech nelíbí a v oficiálním stanovisko uvedla, že "bude bojovat za zachování práva osobních údajů". Sto šedesát fotbalistů z celkového počtu více než tisíce je vůči koronaviru imunních.

La Liga zároveň upozornila kluby, že mají pokračovat v přísných opatřeních proti šíření nemoci. Soutěž má v plánu se znovu rozběhnout 12. června (případně o týden později) a skončit v červenci, aby srpen mohl patřit Lize mistrů a Evropské lize. Každý týden by se odehrála dvě kola, jedno víkendové a další ve všedních dnech. Vše ale musí posvětit španělské ministerstvo zdravotnictví.

Zároveň se chystají úpravy pravidel. Počet střídání v zápasech zřejmě bude navýšen na pět, do nominace by pak mělo být možno zahrnout 23 hráčů místo obvyklých 18. Po vzoru německé Bundesligy se očekává, že bude zakázána výměna dresů, podávání rukou a pod hrozbou žluté karty i plivání na trávník.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace