Bojíme se, vzkázali hráči Eibaru

Hráči Eibaru (© marca.es)

Hráči Eibaru považují návrat k tréninku za předčasný a nelíbí se jim na červen chystaný restart La Ligy.

Pandemie koronaviru sice i ve Španělsku ustupuje, ovšem podle fotbalistů baskického celku ne takovým tempem, aby byl možný bezpečný návrat k fotbalu.

"Fotbal je naší vášní a nic nám nedělá větší radost, než se znovu setkat a bavit fanoušky. Bez fotbalu se cítíme prázdní, jako bohužel budou naše tribuny. Náš klub reprezentuje tisíce lidí a bez nich nebude nic stejné. Představení přijde o svou podstatu. Užíváme si každou minutu hry, proto chcem hrát. Ale více než fotbalisté jsme lidé. A stejně jako velkou část veřejnosti nás znepokojuje zdravotní situace," stojí v oficiální prohlášení, pod kterým jsou podepsáni hráči i trenérský tým v čele s José Luisem Mendilibarem.

"Je pravdou, že miliony pracujících se vrátily do svých odvětví, a to za mnohem menšího zájmu a ochrany, mnozí i bez jakýchkoliv záruk. Není to spravedlivé a uvědomujeme si to. Jsme privilegovaní. Bojíme se začít s aktivitou, během které nemůžeme dodržet první doporučení odborníků - fyzickou vzdálenost. Zneklidňuje nás, že při tom, co nás nejvíce baví, můžeme nakazit rodinu, kamarády či dokonce přispět k opětovnému rozvoji onemocnění se všemi otřesnými důsledky, které by to pro obyvatelstvo znamenalo. Zdraví by mělo být na prvním místě a je čas dokázat to činy, ne jen slovy. Jen tak by mělo smysl vrátit se k soutěžení. Žádáme o záruky, požadujeme zodpovědnost."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace