La Liga by se mohla vrátit s uměle vytvořenou atmosférou

Tady se tvoří atmosféra... (© as.com)

La Liga by měla znovu začít po nucené přestávce kvůli koronaviru na začátku června, avšak bez přítomnosti diváků.

Jejich absence na tribunách se podle všeho neprotáhne jen do konce letošního ročníku, podle posledních informací nebudou vpuštěni na stadiony až do ledna. Vedení soutěže proto hledá způsob, jak zápasům zajistit dobrou atmosféru. Jednou z možností je vytvořit ji uměle.

"Sledoval jsem zápas Eibar - Real Sociedad (odložený zápas, který se jako první kvůli koronaviru hrál za zavřenými dveřmi) a bylo to zničující. Pokud nás toto čeká po řadu měsíců, bude to tvrdé. Fotbal patří lidem a je potřeba je v této složité chvíli potěšit, znovu je vrátit do hry," říká Xabi Zabaleta ze společnosti Pausoka, která je pověřena hledáním řešení.

To podle Pausoky spočívá ve vytvoření virtuálního obecenstva, které by reagovalo na hru realističtěji než v počítačových hrách. "Aby lidé u obrazovky získali dojem, že tribuny jsou plné," dodává Zabaleta. Nepůjde jen o vizuální stránku, kdy by stadion zaplnily klubové barvy, ale zejména o zvukový zážitek. Díky mobilním telefonům a sociálním sítích by se fanoušci z tepla domova mohli přímo podílet, "lajkováním" by například vybírali, jaký pokřik nebo oslavná píseň po gólu mají zaznít.

"Bez vášně fanoušků ztrácí fotbal smysl. Naším cílem je, aby zůstali ve spojení a i z domova se mohli zápasu účastnit," zakončuje Zabaleta.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace